ماه: سپتامبر 2016

هما هودفر آزادشد و به خانه بازگشت!

شهروند – هما هودفر ۶۰ ساله، استاد ایرانی – کانادایی بعد از تحمل زندان از ماه جون به دلایل نامعلوم در نهایت روز دوشنبه به سمت کانادا روانه شد. همراه با انتشار خبر از زبان رسانه های ایرانی جاستین ترودو، نخست وزیر کانادا، نیز روز دوشنبه طی بیانیه ای اعلام کرد که کانادایی ها به آرامش رسیدند.. خبر آزادی او از زندان اوین در ایران، با اخباری در مورد بدتر شدن وضعیت …

Read More

مریم منصف، نماینده ی پارلمان کانادا، زاده ی ایران

شهروند ـ داستان زندگی و روایت سیاسی مریم منصف که تا کنون تصور می شد اولین زن افغانی کانادایی نماینده ی پارلمان است با اظهارات یک روزنامه مبنی بر اینکه او در افغانستان به دنیا نیامده است به یکباره تغییر کرد. مریم منصف روز پنج …شنبه در بیانیه ای اعلام کرد که بر اساس گزارش روزنامه گلوب اند میل، بر خلاف تصورش

Read More

دانشگاه های انتاریو اهداف خود را تغییر می دهند

شهروند ـ از آنجایی که جوانان کانادایی با تغییر چشم انداز کاری خود روبرو هستند، دانشگاه های انتاریو نیز در تلاشند تا بتوانند این جوانان را برای آینده ای آماده کنند که برای هیچ کدام از ما روشن نیست. شورای دانشگاه های انتاریو نظرسنجی ای را درباره ی تغییر بازار کار، تکنولوژی های جدید و روند رو به افزایش جهانی شدن ارائه کرده است…

Read More

تظاهرات علیه “نستله” برای آسیب به محیط زیست کانادا

شهروند – روز دوشنبه بعد از ظهر ، تظاهراتی در شهر گوئلف ، واقع در جنوب استان انتاریو، در مقابل سالن شهرداری این شهر در مخالفت با شرکت نستله برگزار شد. در این تظاهرات مردم از همه ی طیف سنی حضور داشتند و اعتراض آنها تنها به این شرکت نبود، بلکه با کل روند تولید آب بطری مخالف بودند. به عقیده ی تظاهر کنندگان …

Read More

تور کاناداگردی خانواده ی سلطنتی انگلستان

شهروند ـ پرنس ویلیام روز شنبه به همراه همسرش کیت، دوشس کمبریج، و فرزندانش پرنس جورج و پرنسس شارلوت، که برای اولین بار است به کانادا سفر می کنند، وارد ویکتوریا شدند. آنها تصمیم دارند که طی یک تور یک هفته ای از بریتیش کلمبیا و یوکان دیدن کنند و بنابر اظهارات پرنس ویلیام…

Read More

مسئولیت و راهکارهای جامعه ایرانی کانادایی در پیوند با نقض حقوق بشر در ایران

شهروند- نسرین الماسی: همان گونه که تاکنون شنیده اید، دکتر هما هودفر استاد بازنشسته دانشکده مردم‌شناسی دانشگاه کونکوردیا که از اوایل اسفند برای دیدار خانواده و نیز پژوهش درباره حضور زنان در انتخابات مجلس، به ایران رفته بود، آزاد شد و روز سه شنبه از طریق عمان به کانادا بازگشت. ضمن تبریک به کوشندگان حقوق بشر که با ایجاد کمپین های گوناگون در سطح کانادا و بین المللی توجه جهانیان

Read More

«می خواهم انسان بمانم»/ نجمه موسوی

تعریف کردنی نبود. تشبیه کردنی نبود. خاصه این که بسیار غریب بودیم و جهان بر فجایعی که در آنجا می گذشت بی توجه بود، چرا که قیمت نفت بالاتر از قیمت خون بود. نفع قراردادهای تجاری بیشتر از ارزش حقوق بشر بود. همه چشمشان را بستند. گوششان را گرفتند و به منظری دیگر چشم دوختند تا جمهوری اسلامی هر آن چه صلاح می داند برای تثبیت خود بکند. که کرد…

Read More

رؤیای کودکان کار؛ مدرسه‌ی صبح رویش/عباس شکری

زنگ مدرسه‌های ایران امسال روز اول مهر به صدا در نیامد. اندوه من اما مانند همه‌ی سال‌ها در کنارم بود و مرا به روزهای دور کودکی برد. روزهایی که کیف را به جای بر دوش داشتن در دست می‌گرفتیم؛ کیف‌های چمدان مانندی که حلبی بودند را با دفتر، مداد، پاک‌کن، مدادتراش و لیوان آب‌خوری پر می‌کردیم و راهی مدرسه می‌شدیم. بیشتر کودکان روز اول مهر را به مدرسه می‌رفتند…

Read More

آزادی هما هودفر و مسئله بازگشایی سفارت/ شهرام تابع محمدی

اما آیا همه کسانی که این تومار را امضا کرده‌اند خواستار چیزی ورای تسهیل خدمات کنسولی بوده‌اند؟ و آیا کار درستی است که موضوع بسیار پیچیده‌ای مانند گذاشتن یا برداشتن مصونیت قضایی دولت ایران را در حد تقاضای تمدید گذرنامه ساده‌سازی کرد؟ راستی در تمام جامعه ایرانی کانادا چند نفر می‌توان پیدا کرد که اطلاعات کافی از زیر و بم یک مسئله حقوق بین‌الملل …

Read More

ما و قطع رابطه ی دیپلماتیک ایران و کانادا؛ ما کجا ایستاده ایم؟ /کیوان سلطانی

سفارت ایران در کانادا در سال ۱۹۸۸ دوباره باز می‌شود، از جمله اقدامات این سفارت این بود که به گسترش و هماهنگی‌ی جاسوسی علیه ایرانیان کانادائی‌تبار مشغول بود. کانادا‌ یکی از مأموران امنیتی‌ی ایران به نام «منصور آهنی» را که با پوشش پناهند‌گی به کانادا فرستاده بود، دستگیر و به ایران فرستاد. او صرفن ‌یکی از ده‌ها فرستاده‌ی دولت ایران برای بر هم زدنِ امنیت و آرامش مخالفان جمهوری اسلامی‌ بود…

Read More

جنگ قدرت در رابطه زوجی/دکتر نسترن ادیب راد

سیاری از زوجها، به محض این که قراراست در مورد علت مراجعه به مشاوره صحبت کنند، شروع می کنند به متهم ساختن همدیگر و خود را بی تقصیر می دانند. آنها می آیند که همسرشان را درست کنند تا شاید رابطه اصلاح شود. آنچه بیش از هرچیز در این مکالمات خود را نشان می دهد زورآزمایی روانی، عاطفی است که هیچ برنده ای ندارد….

Read More

دانشگاه تورنتو کتابی با قدمت ۵۰۰ سال را خریداری کرد

شهروند ـ برای پی.جی. کرفوت خریدن قدیمی ترین کتاب انگلیسی برای دانشگاه تورنتو اتفاقی بود که نمی توانست برای آن صبر کند. به عقیده ی او که کتابخانه دار بخش کتاب های قرون وسطی و نادر کتابخانه ی تامس فیشر دانشگاه تورنتو است، خریدن نسخه ی ….

Read More

نگهبان خلیج فارس ـ رزمناو پرسپولیس/جعفر سپهری

اندیشه ایجاد یک نیروی دریایی موثر در خلیج فارس در دوران قاجار ازآن امیرکبیر است، اما سال‌ها بعد، پس از دومین‌ سفر ناصرالدین‌ شاه‌ به‌ اروپا و گسترش‌ رابطه ایران و ‌آلمان‌ (دشمن سنتی انگلیس)، و برقراری روابط کامل‌ دیپلماتیک‌ در سال‌ ۱۸۸۵ میلادی،‌ ناصرالدین‌ شاه‌ تصمیم‌ گرفت‌ تا نسبت‌ به‌ خرید ناو جنگی‌ از آلمانی‌ها و استقرار آن‌ در بوشهر اقدام‌ نماید. وی‌ صنیع‌ الدوله‌ را مأمور…

Read More

بیمه تامین خسارت یا آسایش خاطر یا منبع درآمد/فرهاد فرسادی

قطعا بارها شنیده و خوانده اید که در پاسخ آن گروه که معتقدند سالها است که حق بیمه داده اند و هیچ خسارتی دریافت نکردند کارشناسان به این گونه استدلال می کنند که در مقابل بیمه آسایش خاطری است که اجازه می دهد هر کسی با آرامش به دنبال حرفه تخصصی خودش برود و تصور درستش هم این باشد که اگر اتفاقی بیفتد که متحمل…

Read More

عددهای رازآمیز/ کریم زیاّنی

“یک” در گستره‌ی تاریخ انسان هوشمند در همه‌ی فرهنگ ها و آیین ها به صورت مظهر یگانگی و یکتایی جلوه می کند ـ یکتای بی همتا، بی دوم، و قطبیت ناپذیر هستی. این ویژگی را شاید از آنجا به خود اختصاص داده که از ترکیب عددهای دیگر پیدا نشده، بلکه خود، ایجادگر و تولید کننده‌ی همه‌‍ ی عددهاست. به زبان ساده تر، مادر عددها و آغاز و بُنمایه‌ی همه‌ی عددهای دیگر است. …

Read More

زندگی بدون داشتن اتوموبیل؟/محمد رحیمیان

تعداد در حال افزایشی از مردم بویژه در بین نسل جوان در حال تصمیم گیری برای نداشتن ماشین هستند، اما این اقدام چقدر امکان پذیر است؟ چیزی که کاملن مشخص است این است که کانادایی ها ماشین شان را بسیار دوست دارند. تنها در ۲۰۱۵ ، ۱.۹ میلیون وسیله نقلیه جدید در این کشور فروخته شد: یک آمار و یک خبر خوب برای صنعت اتومبیل!…

Read More

قوانین جدید مصرف سیگار الکترونیک

شهروند ـ دولت لیبرال اعلام کرد که بر آن است تا قوانین جدیدی را در پاییز امسال مبنی بر قانونمند کردن مصرف سیگار الکترونیک اعلام کند. بر اساس گفته های بهداشت کانادا این قدم برای این است تا از اعتیاد جوانان به نیکوتین جلوگیری شود در …حالی که به بزرگسالان به طور قانونی اجازه می دهد از سیگارهای الکترونیک و محصولات

Read More

آمازون بسته ها را یک روزه تحویل می دهد

شهروند ـ شرکت آمازون روز سه شنبه اعلام کرد که آماده است تا بسته های سفارشی مشتریان با عضویت پرایم را یک روزه در تورنتو و ونکوور تحویل دهد. این خدمات می تواند در تمام روزهای هفته و به شرط خرید حداقل ۲۵ دلار انجام شود. این …پیشنهاد یک هفته بعد از زمانی است که آمازون اعلام کرد مشتریانی که عضویت ندارند باید حداقل ۳۵ دلار

Read More

پلیس اتاوا در حال بررسی مرگ مشکوک هنرمند بومی

…شهروند – پلیس اتاوا معتقد است که مرگ هنرمند بومی، آنی پوتوگوک مشکوک است. جسد این هنرمند ۴۶ ساله ساکن اتاوا و برنده ی جایزه ی هنری، هفته ی گذشته در رودخانه ی ریدو در نزدیکی یک پارک حوالی تپه ی پارلمان

Read More

پیدا شدن جسد هنرپیشه ی کانادایی در لس آنجلس

شهروند ـ جسد ریچارد هونگ (Richard Hong) 41 ساله، هنرپیشه ی کانادایی روز جمعه در خانه ی مجری مشهور کانادایی جرج استرامبولوپولوس در لس آنجلس پیدا شد. جرج در آن زمان در خانه نبوده و پس از اطلاع از این موضوع در سوگ
دوستش نشسته است

Read More

ساده تر شدن نقشه ی گذرگاه زیرزمینی تورنتو

شهروند ـ اگر تابه حال در حین عبور از گذرگاه زیر زمینی، در بخش تجاری تورنتو واقع در داون تاون، احساس سردرگمی به شما دست داده است بدانید که در این احساس تنها نیستید. روز دوشنبه صبح نقشه ی جدیدی از این گذرگاه در پلازا بانک RBC بر روی دیوار نصب شد. این نقشه ی جدید با توجه به تحقیقات اخیری که نشان می دهد نقشه ی قدیمی به ۸۱ درصد از…

Read More

از بازار ارز چه خبر؟/سعید طاهری

علیرغم ابهام در تصمیم اپک مبنی بر کاهش تولید نفت قیمت نفت در مقایسه با هفته قبل حدود ۲% افزایش یافت. هر بشکه نفت سبک آمریکا روز چهارشنبه ۲۸ سپتامبر ۲۰۱۶، ۴۵ دلار و ۶۱سنت و نفت دریای شمال ۴۷ دلار و ۱۴ سنت رقم خورد….

Read More

خاطرات زندان یا یک داستان پرکشش و خواندنی؟/ جواد طالعی

نویسنده “یه جنگل ستاره” هنگامی که به قتل عام های سال ۱۳۶۷ می رسد گزارشی لحظه به لحظه از فضای درون زندان می دهد. این گزارش، نشان می دهد که رژیم با برنامه ای دقیق کوشیده است زندانیان را حتی تا دقایقی پیش از اعدام نیز، از آنچه در قتلگاه می گذرد بی خبر نگهدارد و کشتار برنامه ریزی شده ای را که به فرمان شخص خمینی پیش می برد، کاملا پنهان نگه دارد. زندانیان حتی شاهد…

Read More

در تارلاباشی/ ترجمه: بهرام بهرامی ـ حسن زرهی

مولود و رایحه با دخترانشان فاطمه و فایزه شب را توی یک تختخواب می خوابیدند. خانه سرد بود، اما زیر پتو گرم و خوب بود. برخی مواقع مولود که غروب ها می رفت بوزا بفروشد بچه ها خواب بودند. شب هم وقتی دیرهنگام برمی گشت هنوز هم توی همان حالت که وقت رفتن دیده بودشان خواب بودند. رایحه هم پتویی رویش می انداخت و لبه ی تخت می نشست…

Read More

عطار نیشابوری، مهاجر وادی عشق/حسن گل محمدی

اغلب پژوهشگران و محققان ادب پارسی، بر این عقیده اتفاق نظر دارند که بنیان گذاران شعر و ادب عرفانی در زبان پارسی سه نفر هستند: سنایی، عطار و مولوی. سنایی بنیان گذار اولیه است، عطار آن را کامل می کند و مولوی به اوج می رساند. این مثلث شور و عشق و دلدادگی همه در جهت شناخت انسان از واقعیت های خلقت و فلسفه زندگی و سیر راه و سلوک عرفانی برای..

Read More

نهی از منکر!/میرزاتقی خان

آقا چه جلسه ای بوده اون جلسه نهی کردن احمدی نژاد از شرکت در انتخابات …. میگن یکی رهبر می گفته، هفده تا احمدی نژاد جواب می داده … اول هم که می خواسته جواب بده، یه کمی قرآن خونده و بهی نستعین، بهی نستعین، کرده، بلکه آقای خامنه ای را از خر شیطان بیاورد پائین و به راه راست هدایت کند، بعدش هم که عربی حرف زدن و قرآن خواندن را تمام کرده، گفته قربان…

Read More

وزیر بهداشت: کلیه نفروشید، زشت است هدیه کنید/اسد مذنبی

معلوم می شود با بگیر و ببند و شعار دادن و برگزاری همایش، بازار فروش کلیه به سر و سامان نرسیده و قضیه هرچند برای حکومت مستضعفان سوزآور بوده، اما مانند الباقی اقلام سودآور، پای دلال ها نیز به این بازار باز شده است! گویا اختلاس هایی نیز در جریان خرید و فروش کلیه و صدور آن به خارج از کشور صورت گرفته و سازمان تعزیرات هم وارد معرکه شده است. …

Read More

عفونت معده توسط هلیکوباکترپیلوری/دکتر عطا انصاری

هلیکوباکترپیلوری عامل تولید گاستریت مزمن و زخم های اثنی عشر می باشد و نقش مهمی در تولید سرطان های معده و اثنی عشر دارد. درمان آن توسط جلوگیری کننده های ترشح اسید معده و آنتی بیوتیک ها می باشد. هم چنین یک سری از مواد طبیعی مانند ویتامین C و اسیدهای چرب پولی انساتوره، لاکتوباسیل ها و کندر برای از بین بردن آن مفید هستند….

Read More

“مرد بالشی” در تورنتو اجرا شد

این نمایش به لحاظ فرم “باز اجرایی” بود از نمایش مرد بالشی که در سال ۲۰۱۳ در ایران اجرا شد. شاید به سختی بتوان اجرای این نمایش در تورنتو را تجربه جدیدی پنداشت. میزانسن ها، موسیقی، طراحی لباس و صحنه در جزئیات هم تفاوتی با اجرای ارسباران نداشت، البته به جرأت می توان قدرت بازیگری بازیگران را عمده ترین تفاوت اجرای تهران و تورنتو دانست. …

Read More

“ترک تقلید و تعصب”/اقتباس از نویسندگان بهائی

تعصب اعم از آن که تعصب مذهبی، نژادی، ملی و قومی، زبانی و یا جنسی باشد همواره به این معنا است که آدمی خویشتن را به حوزه گروه بخصوصی تقلیل دهد و گروه خود را تنها گروه عقلانی و اخلاقی شمرد و آن را از همه گروه‌های دیگر ممتاز بداند. در چنین باوری انسان با عواطفی کور و فاقد منطق یعنی به صرف عادت و تلقین کودکی گروه خود….

Read More

فرهنگ مصونیت را کنار بگذاریم/نیک آهنگ کوثر

وقتی از اعدام‌های غیر انسانی سال ۶۷ حرف می‌زنیم، بهتر است به نقض گسترده حقوق بشر از سال ۵۷ هم اشاره‌ای کنیم. وقتی در دهه ۶۰ دانش آموز بودم، اعدام‌های زیادی را در خیابان زند شیراز به چشم خود دیدم. فراموش نمی‌کنم وقتی سال ۱۳۶۲ در کنار باغی فوتبال بازی می‌کردم یکی از اهالی محل گفت که همان‌ جا چند دختر اعدام شده بهایی را خاک کرده بودند….

Read More

حکم سنگین زندان علیه مدافع حقوق بشر نرگس محمدی باید لغو شود

پاریس ـ ژنو، ۲۹ سپتامبر ۲۰۱۶ (۸ مهر ۱۳۹۵) ـ برنامه‌ی نظارت بر حمایت از مدافعان حقوق بشر حکم سنگین زندان را که دادگاه تجدید نظر علیه خانم نرگس محمدی، مدافع حقوق بشر زندانی ـ سخنگو و نایب رییس کانون مدافعان حقوق بشر و گیرنده‌ی مدال «شهر پاریس» ـ که در حبس خودسرانه‌ به‌سر می‌برد، تأیید کرده به ‌شدت محکوم می‌کند و خواهان پایان یافتن آزار قضایی اوست. ….

Read More

نمایشگاه چیدمان هنرمند ایرانی در آلمان/ پانته آ بهرامی

از ویژگی‌های هنری زهرا حسن آبادی استفاده از وسایل و مواد روزمره زندگی در کار هنری است، مثل کارت‌های تلفن، پوست پسته، مانتو، لیبل یا مارک لباس. در نگاه این هنرمند، لیبل‌ها، مارک‌ها و قیمت‌های لباس که در البسه‌ها پنهان است، سبک زندگی ما را تغییر می دهد، و بر روی «خصوصی بودن» سایه می افکند. ما دارای یک پوسته دوم می شویم که به شدت ….

Read More

نامه نماینده پارلمان انتاریو به سازمان ملل درخصوص نقض حقوق بهائیان در ایران

به گزارش خبرگزاری بهایی نیوز رضا مریدی عضو پارلمان استان انتاریو کشور کانادا در نامه ای به کاخ ویلسون دفتر سازمان ملل در ژنو نسبت به فشار علیه شهروندان بهایی اعتراض کرد. بنابر گزارش مجموعه خبری بهایی نیوز رضا مریدی در این نامه که از سوی بهایی نیوز ترجمه شده است نسبت به ممنوعیت بهائیان در ایران از حقوق اساسی بشر در زمان کفن و دفن اعتراض کرده…

Read More

پیروزی های انتخاباتی پیاپی راست افراطی خطری جدی برای دموکراسی در آلمان/ جواد طالعی

پیروزی راست افراطی در انتخابات مجالس ایالتی براندنبورگ و برلین، آخرین زنگ خطری است که بیخ گوش دموکراسی آلمانی به صدا در آمده است. اگر نیروهای ترقی خواه و معتقد به دموکراسی و حقوق بشر در آلمان هشیاری نشان ندهند، یک سال دیگر، برای دیوار کشیدن در برابر افزایش قدرت راست افراطی و نژادپرست بسیار دیر خواهد بود….

Read More

سخنرانی جاستین ترودو در سازمان ملل و کنایه اش به ترامپ

شهروند ـ اولین سخنرانی جاستین ترودو در مجمع عمومی سازمان ملل متحد اشاره ای ظریف داشت به سیاست های اعمال شده توسط برخی سیاستمداران نظیر دونالد ترامپ. نخست وزیر کانادا بدون نام بردن از شخصی خاص سه بار طی سخنرانی اش به سیاستمدارانی اشاره کرد که از ایجاد اضطراب برای بهره برداری شخصی استفاده می کنند. ترودو از برنامه های …

Read More

مهلت برای شهروندان دو ملیتی در پی قوانین جدید گذرنامه

شهروند ـ در پی اعتراض عمومی، دولت کانادا مهلت تهیه ی مدارک لازم جهت سفر برای شهروندان دو ملیتی را اضافه کرد. دولت فدرال از تمامی مسافران خطوط هوایی که شهروند کانادا هستند و تابعیت یک کشور دیگر را هم دارند خواسته بود که تا تاریخ ۳۰ سپتامبر پاسپورت کانادایی خود را اخذ کنند. بسیاری از این مسافران به این قانون اعتراض کردند…

Read More

دیدار از “کرسی” در شب سپید تورنتو

شهروند ـ چیزی به برپایی فستیوال شب سپید تورنتو سال ۲۰۱۶ نمانده است و هنرمندان برای ارائه آثارشان آماده می شوند. امسال افتخار این را داریم که شاهد اثر هنری “کرسی” از هنرمند ایرانی کانادایی، مازیار قادری، باشیم.این هنرمند برآن است …تا به اهالی تورنتو این فرصت را بدهد که با قرار گرفتن

Read More

برخورد با مذهب و تاثیر سیاسی آن/ سعید رهنما

مسئله‌ی اساسی ما، نه مسئله‌ی اسلام، که اسلام سیاسی در حاکمیت و چگونگی جدا کردن دین از دولت است. حکومت مذهبی با دموکراسی و پلورالیسم امکان آشتی ندارد، چرا که از بنیان با دموکراسی و آزادی‌های سیاسی در تضاد است. نظام سیاسی حاکم بر ایران، حکومتی سرکوبگر، ناکارا، و تا مغز استخوان فاسد، واضح ترین نمونه یک دولت مذهبی و خود یکی از دلایل مهم رشد …

Read More

در برابر خاک گلزار خاوران پیمان خود را تکرار می کنیم/رضا بنایی

همچنان که در فیلم مستند آغازین مشاهده گردید، در نوار شنیداری منتشره اخیر از آیت اله منتظری، که زمانی جانشین آیت اله خمینی محسوب می شد، ایشان در دیداری که با اعضای هیات مرگ در تابستان ۶۷ داشتند (کسانی که هم اکنون برخی از آنان در دولت روحانی شاغلند) آنان و جمهوری اسلامی را جنایت کار خطاب کردند. این سند نشان دهنده ی همراهی و همدستی بسیاری از مسئولین کنونی جمهوری اسلامی درجنایات….

Read More

انتقام نمی گیریم ولی نه می بخشیم و نه فراموش می کنیم/رضا مریدی

جمهوری اسلامی از همان روزهای اول پیروزی انقلاب و به مسند نشستن آیت اله خمینی شروع شد. در آن موقع مدیران کشور و فرماندهان ارتش سابق ایران را دستگیر و با محاکمه ساختگی و کوتاه در پشت بام مدرسه علوی، که آن موقع محل سکونت آقای خمینی بود، اعدام می کردند. این حرکت ددمنشانه به تدریج دامن دیگران منجمله پیروان دیانت بهائیت و کوشندگان سیاسی را که برای استقرار دموکراسی ….

Read More

با فراموش نکردن این فاجعه از تکرار چنین جنایتی جلوگیری کنیم/علی احساسی

پیش چشمان همیشه بیدار انسان های حق طلب و آزادیخواه جهان دیگر نمی شود شبانه انسان های بیشماری را تنها به دلیل مخالفت با ایدئولوژی حاکم دسته دسته به گورهای سرد تاریخ سپرد و بی هیچ نگرانی از پاسخگویی به آیندگان، مخالفان خود را سرکوب کرد و از بین برد. در پایان ضمن ابراز همدردی با بازماندگان آن عزیزان از دست اندرکاران این رویداد مهم و تاریخی سپاسگزاری…

Read More

فشار عوامل حساب شده برای توسعه مصلحت اندیشی و یا بی اعتنایی در بین ایرانیان خارج از کشور/امیر خدیر

ولی چیزی که از این دوستان می توان خواست این است که وقتی این تقاضا را می برند و به مسئولان امر ارائه می دهند، فراموش نکنند که می توانند در این اقدامشان منافع مردم ایران و مخصوصا خواست جامعه ای را نیز برای دادخواهی نسبت به کشتار جمعی ۸۸ برای این که روزی به نتیجه برسد، ایجاد هر گونه روابط را مشروط به امضای پیمان رم بکنند. …

Read More

۱۴ فرمان/عباس شکری

کما این‌که افزایش مدت مرخصی زایمان برای مادران شاغل، تأثیر بلافصلش این بود که کارفرماها بیش از پیش، از استخدام زنان خودداری کردند و دست به اخراج زنان شاغل زدند. شاهد این مدعا آمار منابع جمهوری اسلامی است؛ یک سوم از زنان بعد از اتمام مرخصی وقتی به محل کارشان مراجعه کردند، با حکم اخراج خود مواجه شدند و البته هیچ مرجع دولتی هم از آنها حمایت نکرد….

Read More

آزادی برای جولیان آسانژ/ برگردان: شهباز نخعی

بیش از چهارسال است ، از ١٩ ژوئن ٢٠١٢، که جولیان آسانژ، فعال استرالیایی فضای مجازی و قهرمان مبارزه برای آزادی اطلاع رسانی از آزادی محروم شده و به سفارت اکوادور در لندن پناه برده است. این کشور کوچک آمریکای لاتین شجاعت این را داشته که به بنیانگذار «ویکی لیکس» که مورد تعقیب و آزار مقامات ایالات متحده و دو کشور متحدش (انگلستان و سوئد) قرارگرفته، پناه دهد.

Read More

عددهای رازآمیز/ کریم زیاّنی

در عرفان و تصوف استعاره ها و تعبیرهای فراوان و زیبایی درباره ی عدد ۷ وجود دارد، ولی از آن جا که امکان بررسی همه ی آن‌ها در ظرفیت این نوشتار نیست به یادکردی از مهمترین آن‌ها بس می کنیم. شاید جالب‌ترین وگیراترین جلوه ی عدد ۷ در عرفان ایرانی هفت شهر عشق، یا به سخن دیگر، هفت وادی سیر و سلوک باشد که درباره ی آن، کتاب ها، رساله ها و منظومه های …

Read More

هیولای بلوچستان ـ بلوچی‌تریوم/ جعفر سپهری

در سال ۱۸۵۹ میلادی (۱۲۳۸ خورشیدی) انگلستان درصدد احداث خط تلگراف بین لندن و بمبئی بود. کارکنان انگلیسی شرکت پیمانکار این پروژه در نواحی شرقی ایران از یافت شدن استخوان‌های یک شتر غول ‌پیکر که مردم محلی آن را متعلق به رستم می‌دانستند با خبر شدند. بر طبق افسانه های محلی، رستم این شتر را در نبرد با کُک کوهزاد به غنیمت گرفته بود….

Read More

آلزایمر و اطرافیان/محمد رحیمیان

۲۱ سپتامبر روز جهانی آلزایمر است. بد نیست از خود بپرسیم که گرچه به طور معمول بیماری آلزایمر را یکی از انواع بیماری های کهولت سنی می دانیم، ولی اگر ما ناغافل دچار این بیماری شویم چه خواهد شد؟ حدود ۲۴ میلیون نفر در جهان به بیماری آلزایمر مبتلا هستند و در هر ۷ ثانیه یک نفر به این بیماری مبتلا می‌شود. برآورد شده تا سال۲۰۴۰ این رقم به ۸۱ میلیون نفر خواهد رسید….

Read More

افزایش احتمالی حق بیمه ها در ۲۰۱۷/فرهاد فرسادی

انستیتو بیمه گران کانادا در این هفته به دعوت سندیکای شرکت های بیمه آلبرتا و نیوبرانزویک و مانیتوبا تشکیل جلسه داد تا پیرامون آمار به دست آمده در سال ۲۰۱۶ـ ۲۰۱۵ تصمیم مناسبی برای تخمین حق بیمه های سال آتی برای همه استان های کانادا داشته باشد. این مطلب از آنجا شروع شد که آمارگران خسارات بیمه ای نسبت حق بیمه های دریافتی به خسارات پرداختی را بسیار کمتر از حد انتظار یافتند….

Read More

دومین پسر زوج کانادایی ربوده شده توسط طالبان در اسارت به دنیا آمد

شهروند ـ گروگان کانادایی، جاشوا بویل ، دومین پسر خود را در تاریکی و با کمک نور چراغ قوه به دنیا آورد. او برای پدر و مادر خود نوشت که ربایندگان به طور شگفت انگیزی خوب بودند و تمامی نیازهای بعد از زایمان آنها را فراهم کردند و فرزند آنها هم اکنون سالم و سرحال است. نوشته های بویل که از طریق واسطه ها منتقل شده است وضعیت خانواده بویل را در اسارت بیان می کند….

Read More

افزایش محبوبیت محافظه کارها در انتاریو

شهروند ـ اگرچه اهالی انتاریو از وعده ی تخفیف مالیاتی قبض های برق که حاشیه های زیادی به همراه داشت چندان ناراضی نیستند، اما نشانه ها حاکی از آن است که دیگر به دولت کاتلین وین بهای چندانی نمی دهند. یک بررسی انجام شده توسط شرکت تحقیقات

Read More

دلیل تغییر رنگ ماشین های گشت پلیس تورنتو

شهروند ـ پلیس تورنتو شروع به تغییر دادن ماشین های گشت خود کرده است؛ اقدامی که به گفته ی آنها هیچ هزینه ای برای شهرداری تورنتو نخواهد داشت. از اول این ماه ماشین های کلاسیک آبی و سرمه ای پلیس به ماشین های جدیدی با رنگ خاکستری تیره تغییر می یابد. به گفته ی یکی از مقامات پلیس این تغییر رنگ با به روز رسانی سیستم پلیس در ارتباط است. …

Read More

سیستم پرداخت کرایه در حمل و نقل تورنتو به روز می شود

شهروند ـ قرار است از اواخر امسال دستگاه های کارت خوان در همه جای شهر مستقر شده و از طریق استفاده از این کارت ها به جای روش قدیمی توکن، سیستم حمل و نقل به روز شود و از نیمه های سال ۲۰۱۷ کارت های جایگزین همه ی انواع شیوه های پرداخت که شامل توکن و بلیت است، بشود.

Read More

اختتامیه جشنواره ی بین المللی فیلم تورنتو

شهروند ـ جشنواره ی بین المللی فیلم تورنتو، روز یک شنبه ۱۸ سپتامبر، برندگان جایزه ی خود را طی مراسمی در به میزبانی پیرس هندلینگ ، مدیر عامل و مدیر و کامرون بیلی، مدیر هنری جشنواره، اعلام کرد.جوایز فیلم کوتاه توسط هیئت ژوری متشکل از فیلمساز آمریکایی، آبتین باقری، فیلمساز فرانسوی، اوا هوسان و فیلمساز کانادایی، جیف بارنبی انتخاب شدند.

Read More

کانادا یکی از بزرگترین معادن الماس جهان را بازگشایی می کند

شهروند ـ با باز شدن معدن الماس گاچو کو در روز سه شنبه، کانادا به یکی از بازیکنان اصلی در صنعت الماس جهان بدل خواهد شد. گفته می شود که این معدن یکی از ۱۰ معدن بزرگ جهان است. این معدن ششمین معدنی است که طی ۱۸ سالی که کانادا در این زمینه فعالیت داشته است، استخراج می شود و در ۲۸۰ کیلومتری شمال غربی یلونایف

Read More

دویستمین سالگرد یکی از قدیمی ترین کلیساهای تورنتو

شهروند ـ روز یکشنبه ی گذشته جمع زیادی از مردم برای بزرگداشت ۲۰۰ امین سالگرد یکی از قدیمی ترین کلیساهای تورنتو، واقع در یورک میلز، بر روی نیمکت های این کلیسای انگلیکان گرد هم آمدند. پیشوای کلیسای آنگلیکان سنت جان می گوید که با وجود پشت سر گذاشتن ۲ قرن تاریخ، این کلیسا رو به سوی آینده دارد و بر روی پیش آمدهای آینده تمرکز خواهد کرد….

Read More

نقشه ی جدید تورنتو برای اوبر

شهروند ـ شرکت اوبر از روز دوشنبه ده ها وسیله ی نقشه برداری را در سطح شهر اعزام کرد تا بتوانند بهترین مکان های پیاده و سوار کردن مسافران را مشخص کنند و از این طریق نقشه ی خودش را از شهر تورنتو تهیه کند. اغلب مواقع مشتریان باید در خیابان بگردند تا بتوانند مکانی که ماشین اوبر منتظر آنهاست پیدا کنند. به گفته ی رییس بخش نقشه…

Read More

نخستین دیدار وزیران خارجه ایران و کانادا پس از قطع روابط

پیشتر وزیر خارجه کانادا از بهبود تدریجی روابط سیاسی دو کشور خبر داده بود. البته دیون گفته بود که کانادا هم‌چنان به نقض حقوق بشر در ایران، حمایت این کشور از گروه‌های تروریستی و تهدیدات نظامی علیه اسرائیل انتقاد دارد. به‌تازگی دادگاهی در انتاریوی کانادا با صدور حکمی دستور به مصادره ۱۳ میلیون دلار از دارایی‌های ایران به نفع قربانیان تروریسم را داد…

Read More

وکیل جنایی معروف تورنتو یکی از قربانیان تیراندازی روز سه شنبه

…شهروند ـ راندال بارز ، وکیل جنایی معروف اهل تورنتو، یکی از دو مردی است که روز سه شنبه مورد حمله ی تیراندازی در دان تاون تورنتو، نزدیکی پرینس آرتور و بدفورد، قرار گرفتند. امدادگران می گویند که دو مرد را در شرایط بسیار وخیم

Read More

پایان پارالمپیک ریو ۲۰۱۶

شهروند ـ تیم پارالمپیک کانادا با کسب ۲۹ مدال، ۸ طلا، ۱۰ نقره و ۱۱ برنز و با ایستادن در رتبه ی ۱۳ ام در جدول مدال ها، بازی های این دوره را به پایان رساند. ۲۹ مدال کسب شده بسیار کمتر از تعداد مدال هایی بود که کانادا در پارالمپیک ۴ سال پیش در لندن به دست آورد و این نشان می دهد که تیم های دیگر دنیا از کانادا پیشی گرفته اند….

Read More

درگذشت بهمن گلبارنژاد ورزشکار ایرانی در پارالمپیک ریو

درگذشت بهمن گلبارنژاد، تنها نماینده ایران در رقابت‌های دوچرخه‌سواری هنگام مسابقه، مهمترین خبری بود که نه تنها برای همراهان او در ریو و مردم ایران غم‌انگیز بود، بلکه خبرش برای همه ورزشکاران حاضر در مسابقات غافلگیر کننده بود. به …احترام او پرچم‌ کشورها در محل برگزاری مسابقات به حالت نیمه افراشته در آمد و مراسم اختتامیه با یاد او برگزار شد.

Read More

از بازار ارز چه خبر؟/سعید طاهری

در بازار معاملات طلا و ارز در ایران، در طول هفته جاری، قیمت پاند انگلیس و یورو کاهش و قیمت دلار آمریکا و درهم امارات افزایش یافت. قیمت سکه های طلا تحت تأثیر افت جهانی طلا حدود ۱۵ هزار تومان کاهش یافت. در مقایسه با هفته قبل، دلار آمریکا با افزایش و دلار کانادا با کاهش در برابر ریال معامله شدند. …

Read More

دخترهایی که حاضر نیستند خواستگارهایشان را ببینند/ ترجمه: بهرام بهرامی ـ حسن زرهی

خب بعضی زنا اصولا دلاله به دنیا اومدن. یه نوع موهبت الهی در وجودشون هست که همه آدمارو خوشحال می کنن. من از اون قماش نیستم، ولی راستش وقتی سمیحه اونهم موقعی که بابا از قورقوت پول گرفته بود و قول اونو به سلیمان داده بود، فرار کرد، یک شبه فوت و فن کارو یاد گرفتم. چون می ترسیدم منو توی این ماجرا مقصر بدونن و از اون گذشته دلم برای…

Read More

روز سیاه کارگر/ احمدعلی خداداده

با گذر زمان و کندوکاو در زندگی اجتماعی ایرانیان، نویسنده به این نتیجه می‌رسد که “طایفه‌ی آخوند” در تحمیق مردم نقش اساسی داشته و دارد. آنها می‌کوشند تا ایرانی را نسبت به تاریخ خویش ناآگاه نگه ‌دارند. خداداده با اینکه خود مذهبی و مؤمن ا‌ست، وجود آخوند را یکی از بزرگ‌ترین و اصلی‌ترین علت‌های عقب‌ماندگی ایران می‌داند و فاش می‌گوید ….

Read More

مارتین هایدگر، فیلسوفی سکولار/حسن گل محمدی

هایدگر فیلسوفی کاملا سکولار یا غیر دینی است. نفوذ تفکر او در همه جا دیده می شود. حتی دین شناسان و محققان علم کلام به آثار او احتیاج دارند. او تفکری روستایی و خالص داشت چون در روستا به دنیا آمده و با آئین روستایی تربیت شده بود. اول دوست داشت کشیش شود و مدتی هم در این رشته درس خواند. دوران زندگی او مصادف با ایام نازیسم و هیتلر در آلمان بود….

Read More

ایران دختر دوچرخه سوار، از چین وارد می کند/اسد مذنبی

مقام شامخ ولایت که از فتوای خانم مولاوردی جا خورده بود، دفترش را به خبرنگاران نشان داد و گفت: چنین چیزی توی دفتر اینجانب نوشته نشده. و بلافاصله اعلام کرد: “دوچرخه ‌سواری بانوان حرام اندر حرام است”. و در توجیه فتوای خود گفت که دختر تهرانی که در خیابان می‌آید و دوچرخه‌سواری می کند، مثل دختر چینی نیست و بیشتر به دختر کره ای شباهت دارد. و عینهو ….

Read More

یازدهمین جشنواره تئاتر ایرانی در هایدلبرگ: دعوت از گروه های تئاتری خارج از کشور

کانون فرهنگی ” بویه” از همه گروه های تئاتری خارج از کشور که علاقه مند به شرکت در این جشنواره هستند دعوت می نماید تقاضای خود را همراه با سابقه ی گروه تئاتر، خلاصه نمایش به زبان فارسی یا انگلیسی و یا آلمانی، به همراه چند قطعه عکس از نمایش و فیلم از اجرا یا تمرین نمایش تا تاریخ ۳۰ سپتامبر ۲۰۱۶ از طریق ایمیل زیر به دفتر جشنواره ارسال کنند

Read More

آتاکسی/دکتر عطا انصاری

آتاکسی به خودی خود یک بیماری نیست ولی سیمپتومی است که بر اثر صدمه وارد شده به مخچه تولید می شود. مخچه قسمتی از مغز است که حرکات عضلات را کنترل و تنظیم می کند. اگر شخص در هنگام حرکت ـ راه رفتن یا برداشتن اشیاء ـ نظم حرکات عضلانی بازوها و ساق پاها را از دست داده باشد، به سیمپتوم آتاکسی مبتلا است….

Read More

دیدار وزیر علوم از بخش پیوند اعضای بیمارستان عمومی تورنتو

شهروند ـ اخیرا دکتر رضا مریدی وزیر علوم و پژوهش های علمی و نوآوری از بخش پیوند عضو بیمارستان عمومی تورنتو و آزمایشگاه های پژوهشی این بخش بازدید کرد. در این بازدید آقایان پرفسور پیتر پیسترز رئیس شبکه بهداشتی دانشگاه تورنتو …(مشتمل بر بیمارستان عمومی تورنتو، بیمارستان غرب تورنتو- بیمارستان

Read More

«کمیته یادمانِ یادِ یاران- گوتنبرگ»(سوئد) برگزار می‌کند: گرامیداشتِ یادِ عزیزان

سخنرانیِ نَجمه موسوی (شاعر و مترجمِ تبعیدی، دبیرِ تحریریۀ مجلۀ «آرش»):
سخنرانیِ پرویز قلیچ‌خانی (فوتبالیست، کاپیتانِ سابقِ تیمِ ملّیِ فوتبالِ ایران، مدیرمسؤل و سردبیرِ مجلۀ «آرش»):

Read More

ناکجاآبادی که نمی شناسیم؛روایت رنج پایان ناپذیر یک تبعید/جواد طالعی

حسام، شخصیت اصلی داستان، یا به عبارت دیگر تنها شخصیت عمده روایت، در طول زندگی خود بی وقفه به زمین می خورد و برمی خیزد، زخم های بی شمار بر جان و روح خود دارد، اما هرگز از اراده زیستن تهی نمی شود. حتی یکبار هنگامی که همسرش در اوج اختلافات اتهام سوء استفاده جنسی از دخترش را به او می زند، دست به خودکشی می زند، اما پس از نجات….

Read More

هشدار به سگ های خطرناک و صاحبانشان در تورنتو

شهروند ـ ظاهرا این روزها صاحبان سگ در تورنتو تنها برایشان کافی نیست که به خاطر صدای پارس سگشان و دستشویی کردن در مکان های عمومی عذرخواهی کنند!بر اساس تغییراتی که در استانداردهای شهری تورنتو این روزها در حال انجام است، صاحبان سگ هایی که رفتار ناشایست دارند ممکن است وادار شوند تا علامت هشداری مبنی بر داشتن سگ خطرناک ….

Read More

گزارش مراسم سومین سالگرد به رسمیت شناختن کشتار تابستان۶۷

شهروند- نسرین الماسی: در سال ۲۰۱۳ مجلس فدرال کانادا، کشتار تابستان ۶۷ در ایران را که طی آن هزاران زن و مرد زندانی توسط رژیم جمهوری اسلامی در سکوت کامل رسانه ها و بی خبری خانواده ها اعدام شدند، به رسمیت شناخت. در سالگرد این اقدام، یکشنبه ۱۸ سپتامبر ۲۰۱۶ در ریچموند هیل سنتر، مراسمی با حضور پرشمار و متنوع ایرانیان از نظر سیاسی /اجتماعی برگزار شد. برگزارکننده این مراسم “کمیته عدالت ۸۸” بود….

Read More

چهل و یکمین جشنواره جهانی فیلم تورونتو/ شهرام تابع محمدی

سینمای چپ به‌شکل تاریخی به نقد وضعیت موجود و تلاش برای بهبود این وضعیت پرداخته است. به همین دلیل این سینما به موضوع‌هایی توجه نشان می‌دهد که به همزیستی انسان‌ها مربوط می‌شوند مانند عدالت اجتماعی، حقوق شهروندی، و محیط زیست. توجه به زیبایی‌شناسی سینما نیز همواره بخش عمده‌ای از تلاش‌های سینماگران چپ را به خود اختصاص داده.

Read More

پیام نهفته در انتصاب پورمحمدی:نابودی دگراندیشان ادامه خواهد داشت!/پرویز دستمالچی

تا زمانی که آیت الله خمینی زنده بود، تصمیم درباره قتل دگراندیشان در درون یا بیرون را تنها او می گرفت… پس از فوت آیت الله خمینی، تحت ریاست و نظارت رهبر نظام، علی خامنه ای، شورایی به نام “شورای امور ویژه” تشکیل شد که درباره قتل دگراندیشان تصمیم می گرفت. تصمیمات “شورای امور ویژه” تعیین وظیفه و تکلیف برای دولت، مجلس و تمام نهادهای رسمی حکومت بود و آنها موظف …

Read More

پیام اخوان به عنوان عضو دیوان دائمی داوری لاهه برگزیده شد

در ماه ژوئن امسال، پروفسور پیام اخوان به عنوان عضو دادگاه دائمی داوری (PCA) در لاهه منصوب شد.ین دادگاه که در سال ۱۸۹۹ تأسیس شده، یک ارگان درون دولتی است که خدمات حل اختلاف به جامعه ی بین المللی ارائه می دهد و اعضایش داوران بالقوه ای از طرف کشورهای عضو می باشند.

Read More

هوشنگ پورنگ روزنامه نگار سرشناس ایرانی درگذشت

هوشنگ پورنگ روزنامه نگار سرشناس و از چهره های قدیمی رادیو و تلویزیون ملی ایران در جنوب کالیفرنیا درگذشت. او از نسل قدیم روزنامه نگاران ایرانی بود که پیش از انقلاب از آمریکا گزارش می داد و با بسیاری از هنرمندان و چهره های مطرح دنیای سرگرمی گفت و گو کرده بود.

Read More

سفر به دور دنیا بدون ترک ریچموند هیل

شهروند ـ دوستداران فرهنگ، مد، موسیقی، غذا و همه ی ساکنان به دهمین جشنواره سالانه “طعم هیل” ریچموند هیل دعوت شده اند. این جشنواره روز یک شنبه ۲۵ سپتامبر ۲۰۱۶ از ساعت ۱۱ صبح تا۸ شب در پارک ریچموند گرین واقع در ۱۳۰۰ الگین میلز شرقی برگزار می شود….

Read More

قاضی صلواتی، وکیل هما هودفر را نپذیرفت  

چشم انداز آزادی پروفسور اهل مونترال، هما هودفر، از زندان اوین بسیار تیره و تاریک است، زیرا خبرها حاکی از آن است که روز سه شنبه قاضی ابوالقاسم صلواتی، وکیل خانم هودفر را نپذیرفت و بدون اجازه ی او وکیل دیگری برایش در نظر گرفت.

Read More

پنجاه سال با زنان بازیگر سینمای ایران/ فرح طاهری

اما در دهه ی هفتاد، سینمای متفاوت به زن بیشتر توجه کرد. زن‌ها از حاشیه درآمدند و محور داستان قرار گرفتند. بهرام بیضایی، کارگردان برجسته، از اولین کسانی بود که زن را در مرکز فیلم هایش قرار داد. رگبار، غریبه و مه، چریکه تارا، مرگ یزدگرد و …

Read More

با استاد حسن انعامی خوانندۀ اپرا و بنیانگذار گروه موسیقی و کُر مانا/ شهلا اعتمادزاده

در صحنه بودن آن هم در صحنۀ اُپرا کار دشواری است. خواننده پس از مدتی یا صحنه را ترک می کند و یا برای همیشه می ماند. من خوشحالم که ماندم و به آن دلبسته ام. صحنه خیلی چیزها به من آموخت، صدایم را کنترل کرد، بر ترس و استرسم غلبه کرد. من بارها و بارها به صحنه رفته ام، اینها همش تجربه اندوزیست.

Read More

معرفی کتاب “عاشقان عهد عتیق” اثر تازه منیرو روانی پور/هما جاسمی

داستان ها مانند آونگی بین خیال و واقعیت نوسان می کنند و در زمان پراکنده اند. تخیل شگفت انگیز منیرو روانی پور خواننده را به تماشای ذهنی فرا می خواند که در بستری از رئالیسم جادویی، سوررآلیسم، جریان سیال ذهن و حتی گاتیک در سیلان است. حضور واژه هایی مانند: بنفش، اعداد سه و یا هفت، و … دانه های تسبیحی هستند که نویسنده

Read More

مجسمه های پرویز تناولی در موزه آقاخان

موزه آقاخان بعد از اختصاص مجموعه برنامه هایی به عباس کیارستمی از جمله برگزاری نمایشگاه “درهای کیارستمی”، نمایش فیلم های او و گفت وگوی بر صحنه، این بار به هنرمند دیگری از ایران پرداخته است. پرویز تناولی هنرمند نقاش و مجسمه ساز از ایران میهمان موزه آقاخان در تورنتو است.

Read More

دیدار با یک هنرمند بانمک و شورشی/ فرح طاهری

می شود در مورد برنامه ات در تورنتو کمی برایمان توضیح دهی؟ مثلا چیزی بگویی که خوانندگان مصاحبه ات متوجه شوند که اگر برنامه ات را از دست بدهند، برای جبرانش باید چند سال انتظار بکشند.
ـ اینقدر فضول نباشید، بیایید برنامه را ببینید.

Read More

زنی، خود و دختر ۶ ساله اش را کشت

سارا، پنج ماهه بود که پریا و همسرش او را به فرزندی پذیرفته و از ایران به کانادا آوردند. اما در خانه ی جدیدش عمری کوتاه داشت. این زن و شوهر در حال جدایی بر سر سرپرستی بچه در جدل قانونی بودند و سرانجام دادگاه سرپرستی بچه را به پدر ۵۳ ساله اش سپرده بود.

Read More

چگونه آخرین  برج بلند تورنتو مجوز شهرداری را دریافت کرد

این برج ۸۰ طبقه پروژه سام میزراهی ایرانی تبار است. در غیاب توافق نظر بین ارگان های مسئول، میزراهی توانست تراکم مورد نیاز را دریافت کرده و مجوز بگیرد. ۱۵ ماه از زمانی می گذرد که میزراهی درخواستش برای ساخت برجی در گوشه ی جنوب غربی یانگ و بلور را ارائه کرد

Read More

یک خیابون کامل چه شکلیه؟

به عنوان بخشی از این فرآیند از عکاسان، در کانادا و در خارج از کشور، دعوت شد تا دید خودشان را از این که خیابان های کامل چگونه باید باشد در قالب عکس برای شهرداری بفرستند. به عقیده ی این سازمان کلمه ها نمی توانند دیدگاه واقعی انسان ها را نشان دهند و بهترین راه برای نشان دادن این که اهالی تورنتو چگونه فکر می کنند عکس است.

Read More

کمک کارکنان TDSB به رانندگان اتوبوس های مدرسه

خانواده ها و سرپرست های این کودکان طی هفته ی جاری نامه ای را مبنی بر ساعت های سوار و پیاده شدن فرزندانشان دریافت خواهند کرد. کارکنان مدارس نیز برای نظارت بر دانش آموزانی که زودتر می رسند و یا باید بیشتر بمانند در دسترس خواهند بود.

Read More

استفان هارپر به استخدام شرکت حقوقی بین المللی دنتونز  درآمد

ین شرکت وجود هارپر را یک “وابستگی استراتژیک” می داند و می گوید هارپر در سمت مدیر عامل شرکت مشاوره ی خودش باقی خواهد ماند. هارپر که ماه گذشته به طور رسمی از سمتش به عنوان نماینده ی پارلمان استعفا کرد از دفتر دنتونز در کلگری فعالیت خواهد کرد.

Read More

تخفیف ۸ درصدی قبض های برق

کاتلین وین طی یک سخنرانی در مجلس قانونگذاری، اعلام کرد که پرداخت کنندگان قبوض برق از این پس از پرداخت ۸ درصد مالیات افزوده شده، سهم استان، بر قبض های برق معاف خواهند شد.

Read More

دخترهایی که حاضر نیستند خواستگارهایشان را ببینند/ترجمه: بهرام بهرامی ـ حسن زرهی

خونواده هایی که می خوان دختر شوهر بدن یا برای پسرشون زن بگیرن، اولین جایی که می رن سراغش، روستای زادگاهشون و میون فک و فامیل های خودشونه. یا حداکثر توی محله ای که ساکنند. فقط دخترایی که دوروبر خودشون نتونستن شوهری پیدا کنن، (به این دلیل واضح که معمولن طرف یه اشکالی داره)، می گن می خوان با یه غریبه از یه شهر دیگه ازدواج کنن.

Read More

نگاهی به “زنگی های گود قدرت” اثر مسعود نقره کار/جواد طالعی

دکتر نقره کار در مقدمه خود از این که پژوهشگران و جامعه شناسان ایرانی تاکنون به بررسی موقعیت گروه اجتماعی لات ها و جاهل ها و پیوندهای آن ها با قدرت حاکم کمتر پرداخته اند، دریغ می ورزد و آرزو می کند که کتاب او به چنین انگیزه ای دامن بزند. بی تردید چنین نیز خواهد بود: جامعه روشنفکری ایران، …،

Read More

نصرت رحمانی، محمد علی سپانلو؛ دو شعر برای بیژن نجدی

نصرت رحمانی و محمدعلی سپانلو هر کدام شعری با یاد بیژن نجدی به من سپرده بودند که می بایست در اولین سالروز مرگ بیژن نجدی منتشر می کردم که نشد، و ماند تا پاییز ۱۳۷۸.
مرگ بیژن نجدی نوزده سال قبل در همین ماه – شهریور – اتفاق افتاد، سه سال پس از او نصرت رفت و هیجده سال بعد محمدعلی سپانلو.

Read More
  • 1
  • 2