ماه: نوامبر 2015

همه ی آن غروب های زمستانی مولود در ۲۵ سال گذشته/ ۲/ترجمه: بهرام بهرامی ـ حسن زرهی

پیش از آنکه جلوتر برویم، و مطمئن شویم داستانمان به درستی فهمیده می شود، من باید هم برای خوانندگان خارجی که درباره ی “بوزا ” چیزی نشنیده اند، و هم برای نسل های آینده خوانندگان ترک که در بیست و یا بیست و پنج سال آینده می ترسم آن را به کلی فراموش کنند، بگویم …

Read More

بزرگداشت سالگرد درگذشت حضرت عبدالبهاء۲۸ نوامبر ۱۹۲۱

حضرت عبدالبهاء در ۲۳ می ۱۸۴۴ همان شبی که حضرت باب آغاز دوره جدیدی را در تاریخ بشر اعلان فرمود متولد شدند. کمتر از ۹ سال داشتند که پدر بزرگوارشان حضرت بهاءالله در تهران گرفتار و در سیاه چال محبوس شدند. در همان سال حضرت بهاءالله و خانواده از ایران تبعید و بعد از گذشتن حدود ۱۷ سال در عراق و ترکیه آخرالامر با خانواده به شهر عکا واقع در فلسطین تبعید و به زندان مخوف عکا منتقل شدند…

Read More

همدردی ایرانیان مقیم تورنتو با مردم پاریس

در حدود ساعت ۱۲:۳۰ ظهر در میدان ناتان فیلیپس شهر تورنتو (میدان شهرداری) گروهی از ایرانیان مقیم تورنتو گرد هم جمع شدند. تعدادی از فرانسوی-کانادایی ها نیز که برای ابراز همبستگی با مردم فرانسه در این میدان حضور یافته بودند به جمع ایشان پیوستند. سپس حاضرین با در دست داشتن پرچم فرانسه، شمع، گل، بطری شراب، و نوشته هایی در همدردی با مردم فرانسه به سمت کنسولگری فرانسه راهپیمایی کردند

Read More

اعلام طرح انتقال ۲۵هزار پناهنده سوری به کانادا

جاستین ترودو، نخست وزیر قبل از هر چیز در توجیه تغییر تاریخ انتقال پناهجویان گفت که ما با تغییر تاریخ «به بهترین وجه این کار را انجام خواهیم داد.» ۱۰ هزار پناهجو تا اول ژانویه و ۱۵ هزار پناهجوی باقی مانده تا آخر ماه فوریه به کانادا منتقل و در شهرها و مناطق مختلف اسکان داده خواهند شد…

Read More

از بازار ارز چه خبر؟/سعید طاهری

در پی تشدید تنش در خاورمیانه، قیمت نفت تا روز چهارشنبه بیش از دو دلار افزایش یافت. هر بشکه نفت سبک آمریکا روز چهارشنبه ۲۵ نوامبر ۲۰۱۵، ۴۲دلار و ۶۷ سنت و نفت دریای شمال ۴۵ دلار و ۶۹ سنت رقم خورد….

Read More

ملاقات ترودو با نخست وزیران استانها درباره محیط زیست

شهروند- علی شریفیان: روز دوشنبه جاستین ترودو، نخست وزیر دولت فدرال با نخست وزیران استانها و سه منطقه شمالی در اتاوا ملاقات و با آنها عمدتا درباره سیاستی که کانادا باید و می تواند به عنوان خط مشی کشور در مبارزه با گرمایش جهان و جلوگیری از آلودگی محیط زیست در این کنفرانس مهم جهانی سازمان ملل متحد که هفته آینده در پاریس برگزار می شود، ارائه دهد، گفت وگو کرد…

Read More

اولین مذاکره رسمی ترودو و اوباما در فیلیپین

به گزارش خبرگزاری کانادا به نقل از جاستین ترودو، نخست وزیر کانادا، این مذاکرات در فضایی بسیار دوستانه و گرم صورت گرفته است. اوباما و ترودو عمدتا درباره مشکل حکومت اسلامی (داعش) و سیاست های دو کشور درباره کاهش گرمایش جهان و حفظ محیط زیست صحبت کرده اند. اوباما به شوخی به ترودو گفته وقتی من هم به کاخ سفید وارد شدم موهایم سیاه و خوب بود…

Read More

وزیر دارایی: از محافظه کاران سه میلیارد دلار کسری بودجه باقی مانده

شهروند- علی شریفیان: بیل مورنو، وزیر دارایی دولت فدرال صبح روز جمعه هفته گذشته در یک کنفرانس خبری در اتاوا اولین گزارش اقتصادی خود را درباره بودجه، وضعیت رشد اقتصادی و اوضاع مالی کشور ارائه داد.

Read More

اعتراض به گران شدن بلیت تی تی سی

شهروند- علی شریفیان: مقامات تی تی سی اعلام کرده اند به دلیل کسری بودجه ۵۳ میلیون دلاری این شرکت، از اول ژانویه سال نو بهای بلیت استفاده از تی تی سی ۲۵ سنت افزایش خواهد یافت. به این ترتیب مسافران باید ۳ دلار و ۲۵ سنت برای هر بار استفاده بپردازند. اگر با کارت و ژتون (توکن) استفاده کنند ده سنت اضافه …

Read More

افزایش محبوبیت ترودو و لیبرال ها پس از پیروزی در انتخابات

شهروند- علی شریفیان: نتایج نظرسنجی که به وسیله بنگاه سنجش افکار نانوس انجام و روز ۱۸ نوامبر منتشر شده است، می گوید حزب لیبرال به رهبری جاستین ترودو که تازه به قدرت رسیده محبوبیتش در میان مردم افزایش یافته است….

Read More

کشف و ضبط مقادیر زیادی مواد مخدر توسط پلیس تورنتو

شهروند- علی شریفیان: پلیس بزرگشهر تورنتو روز جمعه اعلام کرد که در یک حمله ی گسترده که به وسیله واحد مخصوص مبارزه با مواد مخدر و سلاح قاچاق انجام شده، موفق شده اند نه نفر را دستگیر و مقادیر زیادی مواد مخدر و همینطور تعدادی سلاح گرم کشف و ضبط کنند….

Read More

ویسکی «کراون رویال» کانادا بهترین ویسکی سال شناخته شد

جیم موری به کراون رویال از ۱۰۰ نمره ۵/۹۷ داده است. گروهی از این انتخاب تعجب کرده اند. جیم موری گفته است سال گذشته هم وقتی یک ویسکی ژاپنی به عنوان بهترین ویسکی ۲۰۱۵ انتخاب شد، گروهی شگفت زده شدند….

Read More

هزینه های برف روبی و نمک پاشی تورنتو اعلام شد

شهروند- علی شریفیان: روز دوشنبه جی روبینسون، عضو شورای شهر و مدیر عملیات پاکسازی شهر در زمستان اعلام کرد که شهرداری مجموعا ۸۵ میلیون دلار برای برف روبی و نمک پاشی در خیابانها و جاده های شهر هزینه خواهد کرد….

Read More

کمیته ملی المپیک کانادا رئیس موقت خود را انتخاب کرد

شهروند- علی شریفیان: تریسیا اسمیت که چهار بار در مسابقات المپیک شرکت داشته و پیش از این یک دوره معاون رئیس کمیته ملی المپیک بوده، به وسیله اعضای این کمیته برای جانشینی مارسل ابوت رئیس این کمیته که روز سوم اکتبر از مقام خود استعفاء داد، انتخاب شد…

Read More

سمینار بنیاد آینه در تورنتو؛ رهایی از اعتیاد: آموزش، پیشگیری و درمان

داریوش هم به مشکل خانواده ها اشاره کرد و از تجربه ی خودش برای رسیدن به بهبودی گفت. اعتیاد و درمانش خیلی پیچیده است. هشتاد و دو، سه سال پیش نهضتی در جهان راه افتاد به نام الکلی های گمنام و امروزه میلیونها نفر از آنها پیروی می کنند. دو معتاد الکلی همدلی و همزبانی با هم را آغاز و احساساتشون را با هم مطرح کردند. بعد این گروه بزرگ شد، شهرهای دیگر، کشورهای دیگر، و الان بیش از پنج میلیون فقط در رابطه با الکل…

Read More

هر عیب که هست از مسلمانی ماست /میرزا تقی خان

آقا این اسلام هراسی که میگن راستی راستی داره گسترش پیدا می کنه…آدم می ترسه کار به جایی بکشه که تا یه مسلمون میره نون بخره، نانواهه کرکره های مغازه اش را بکشه پائین و وضعیت اضطراری اعلام کنه. آنگولا هم الان کاری توی همین مایه ها کرده… خواندید خبر را؟ هنوز صدای ترق و توروق حمله های پاریس خاموش نشده بود که آنگولا دین اسلام را در آن کشور ممنوع کرد…

Read More

بیماری آلزایمر/ دکتر عطا انصاری

ا گذشت زمان شخص مبتلا بیشتر و بیشتر در به یاد آوردن و شناسایی اشیاء و چهره ی اطرافیانش مشکل پیدا می کند و معانی کلمات و این که در کجا قرار دارد را از دست می دهد. بیماری آلزایمر یک نوع بی عقلی است که در نزد افراد مسن شیوع دارد و تقریباً ۶۵ درصد دیوانگی ها را در بر می گیرد. کلمه دیوانگی که اینجا به کار رفته منظور مشکل سلامتی مغز است که به طور غیر قابل برگشت فعالیت های خود را از دست می دهد و به طور مشخص در آغاز بیماری به …

Read More

روزنگاری های دیاسپورا/۲۸۹/ عزت گوشه گیر

امروزحادثه غریبی رخ داد. “جیمز” همکارم که جوانی است ۲۱-۲۲ ساله، مرا بکلی شگفت زده کرد. او دانشجوی رشته بیولوژی است. هفته گذشته از پرحرفی و حرفهای احمقانه و غیر جدی اش دچار سردرد شدم و امروز با تعجب متوجه شدم با سن کمی که دارد، آراسته است به اطلاعات وسیع و پر دامنه ای نسبت به موضوعات متفاوتی در جهان! درباره زبان و ریشه زبان ها بسیار می داند. الفبای فارسی را از حفظ می خواند و می نویسد. …

Read More

دژ اژدها پیکر ـ لار/جعفر سپهری

گویند که کیخسرو فرمانروای دانای ایرانی، منشور فرمانروایی بر این منطقه را به گرگین میلاد، پهلوان بزرگ ایرانی داد. نسب میلاد به بیست و سه پشت به پارس بن پهلو بن سام بن نوح می‌رسد. گرگین میلاد بنیانگذار شهری شد که به نام پسر بزرگ و جانشین او به (لاد) شهرت یافت. خاندان میلاد تا سال ۱۰۱۵ هجری خورشیدی و اتحاد دوباره ایران در زمان صفوی، در این منطقه نزدیک….

Read More

بیمه سایبر در مقابل هکرها و جاسوسی در فضای مجازی/فرهاد فرسادی

اخیرا طبق قانونی هک کردن و جاسوسی در فضای مجازی اگر باعث صدمه رساندن به جان و اعتبار مردم شود در زمره جرایم جنایی طبقه بندی می شود و احکام سنگین زندان برایش تعیین شده است، البته لازمه تمامی این موارد آن است که اول شخص یا اشخاص مربوطه شناسایی و دستگیر شوند، ولی این همه داستان نیست، بلکه در جریان هک کردن سیستم و اطلاعات دیگران ممکن است به سیستم سخت و نرم افزاری ایشان صدمه…

Read More

اوتیسم و جنسیت/محمد رحیمیان

بر اساس یک تحقیق جدید، دختران و پسران مبتلا به اختلال اوتیسم تفاوت هایی هم در رفتار و هم در ساختار مغزی دارند. محققان نشانه های اوتیسم را در ۶۱۴ پسر و ۱۲۸ دختر در سنین ۷ تا ۱۳سال مورد آزمایش قرار دادند. در همگی آنها شکل های پیشرفته این اختلال شناسایی شده بود. دختران و پسران امتیاز مشابهی در ارتباطات و مهارت های اجتماعی داشتند، اما دختران دارای امتیازهای….

Read More

من و هفتاد سالگی/پنجم/عزت مصلی نژاد

شاعر نامدار عرب، احمد المتنبی می گوید، “اسب و شب و بیابان و شمشیر و مهمان وکاغذ و قلم همه مرا می شناسند.” انسان تا پا به سن نگذارد نمی تواند برخود ببالد که به نوعی با همه ی این ها سر وکار داشته است. من شخصاً از زمانی که خود را شناخته ام با ورزش، مطالعه و کار سر و کار داشته ام. یادم می آید زمانی که زندان بودم و زیر شکنجه، در سلول انفرادی روزانه بیش از دو ساعت ورزش می کردم. ورزش …

Read More

درگذشت استاد معینی کرمانشاهی/حسن گل محمدی

دهه های سی، چهل و پنجاه خورشیدی در تاریخ شعر و ادب فارسی یکی از دوران های به یاد ماندنی است؛ از رشد و شکوفایی شعر نو گرفته تا جدل و درگیری های مختلف میان پیروان شعر سنتی و شعر نو. مطبوعات و رسانه های جمعی بویژه نشریات هفتگی مشحون از این گونه اتفاق های فرهنگی و اجتماعی بود. نیما و پیروانش سخت به نشر آثار خود مشغول بودند. دکتر حمیدی شیرازی و دکتر ناتل خانلری به شیوه سرودن شعر نیمایی…

Read More

در هفدهمین سالگرد قتل های زنجیره ای، بر روشنگری و دادخواهی ایستاده ایم!/نسرین الماسی

حتما شما هم شنیده اید که گفته می شود ظلم بالسویه عدل است! اگر این را به عنوان یک واقعیت بپذیریم نظام جمهوری اسلامی عادل ترین نظام دنیاست! می گویید چرا؟ این نظام در روا داشتن ظلم به مردم ایران تبعیضی قائل نشده و همه را با یک چشم نگاه کرده است، البته تقدم و تأخری برای آنها قائل بوده، اما “رحمت رحمانی” خود را از هیچ ایرانی ای دریغ نکرده است. در واقع کارسازترین حربه ای که این نظام با آن توانسته خود را به مرز چهل سالگی برساند،….

Read More

شکرگزاری!/شهباز نخعی

به هیچ وجه لازم نیست راه دور برویم و از فاجعه سوریه یا به گفته دبیرکل سازمان ملل “جنایت علیه بشریت” مثال بیاوریم که تاکنون بیش از ۲۸۰ هزار کشته و ۱۰ ـ ۱۲ میلیون پناهنده و خانه خراب درداخل و خارج از سوریه به جا گذاشته است. این نیز لازم نیست یادآوری شود که چهار سال پیش، قبل از پیدا شدن سروکله گروه های تروریستی مانند داعش، جبهه النصره، احرار شام و… و تکه پاره شدن خاک سوریه کافی بود که با تعیین یک…

Read More

زیر سقف آسمان، رازی نیست /ترجمه: علی قره جه لو

در واقع بین این دو، رابطه علت و معلولی وجود دارد. بدون دانستن این که عمل چرا انجام گرفته (چیستی علت)، نتیجه (معلول) را نمی توان تحلیل کرد. یعنی، چرا پناهندگان برای رهایی، سر به سوی اروپا گذاشته اند؟ تروریست ها برای پیوستن به داعش، چرا از اروپا راهی عراق و سوریه اند؟ یکی می خواهد به اروپا برسد، دیگری از اروپا فرار می کند؟ یکی رهایی را در اروپا و دیگری رهایی را در فرار از اروپا جستجو می کند…

Read More

لازمه‌ی تضمین امنیت همگانی، رعایت کامل آزادی و سیاست‌های منسجم است/فدراسیون بین‌المللی جامعه‌های حقوق بشر

در روزهای اخیر، اقدامات تاسف‌بار تروریستی در مصر، ترکیه، لبنان و فرانسه رخ داده‌اند که مردم غیرنظامی کشورهای مختلفی را قربانی کرده‌اند. فدراسیون بین‌المللی جامعه‌های حقوق بشر و سازمان‌های عضو آن اندوه شدید خود را به این مناسبت اظهار، این اقدامات بزدلانه و وحشیانه را محکوم و تسلیت خود را به خانواده‌های قربانیان ابراز کرده‌اند. و در عین حال، درس‌های غم‌انگیز و بی‌شماری از تجربه‌ی طولانی …

Read More

“درهای بی کلید” نمایشگاه عکس عباس کیارستمی/ شهرام تابع محمدی

این‌که چه رشته‌ای این درها را به‌ هم مربوط می‌کند هم معلوم نیست. یا بهتر بگویم، تصمیمش بر بیننده است. از این درها، برخی چوبی‌اند و بعضی پوششی از حلبی دارند. بعضی زیبایند و بعضی زشت. برخی همچون پیرزنی سال‌خورده‌اند و دیگرانی به زنی می‌مانند که در آستانه میان‌سالی، با اعتماد، زیبایی‌هایش را ـ انگار که تازه کشف‌شان کرده ـ به رخ می‌کشد. اما همه متاعی برای عرضه دارند. آن پیرزن قصه‌هایی دارد که کودک و بزرگ‌سال را مجذوب می‌کند، و این زن غمزه‌ای که سخت بتوان چشم بر آن بست…

Read More

روز نارنجی: به خشونت بر زنان بگو نه!

گاهی اوقات خشونت دولتی سازمان‌یافته، مفهومی سیاسی دارد. در این نوع خشونت زنان تبدیل به سوژه‌های سیاسی می‌شوند و در زندان‌ها به دلیل جنسیت‌شان مورد خشونت جنسی مضاعف قرار می‌گیرند. تحت فشار قرار دادن زنان در جایگاه همسر و مادر فعالان سیاسی و اجتماعی نمونه دیگری از این خشونت‌هاست. در ایران مادران کشته‌شدگان دهه شصت، ۱۸ تیر و جنبش سبز از نمونه‌‌های این نوع خشونت‌اند…

Read More

استراتژی آخرالزمانی خلافت اسلامی/عباس شکری

در برنامه‌ای که عملیات تروریستی پاریس را جشن گرفته بودند، مسئولان خلافت اسلامی این عملیات را «نخستین موج سیل» ذکر کردند. اکنون بیشتر تحلیل‌گران خلافت اسلامی را گروهی نابخرد، بی‌رحم و تروریست می‌خوانند. ادعای تحلیل‌گران مبتنی است بر بیانیه‌ها و دستورالعمل‌هایی که خلیفه برای مریدانش صادر می‌کند. در یکی از عملیات کتابچه‌ای کشف شده که گفته می‌شود خط فکری نظامی نیروهای خلافت اسلامی را ترسیم می‌کند….

Read More

آغاز بیست و دومین دوره تئاتر ایرانی کلن/جواد طالعی

عارف نامه ایرج میرزا با کارگردانی و بازیگری شاهرخ مشکین قلم رقصنده سرشناس ایرانی مقیم فرانسه و همراهی فرید شفیع نوری به برنامه های فستیوال غنا خواهد بخشید. ایرج میرزا در این اثر متهورانه خرافه های مذهبی، ستیز سنت و فرهنگ و باورهای سیاسی نخستین دوره روشنفکری ایران در آستانه انقلاب مشروطیت را به نقد کشیده است

Read More

Arsalan Baraheni in a festival at Gothenburg/Sweden

Arsalan Baraheni is an Iranian born, Canadian filmmaker, based in Toronto. His film, “Exilic Trilogy” recently had another premier in Gothenburg, in Sweden, at the International Exile Film Festival. The last Toronto screening of the film was in Harbourfrount centre

Read More

اولین سفر خارجی نخست وزیر کانادا و ملاقات با رهبران جهان در پاریس

شهروند- علی شریفیان: جمعه شب هفته گذشته در حالی که جاستین ترودو آماده شروع اولین سفر به خارج از کشور بود، خبرهای کشتار تروریستی پاریس در تمام جهان منتشر شد؛ حملات و کشتاری که از جنگ دوم جهانی به اینسو در فرانسه بی سابقه بوده است. تروریست ها با برنامه ریزی و هماهنگی دقیق یک سالن …

Read More

نمایش “پریدن از ارتفاع کم” در جشنواره ملاقات با دیوانگی

شهروند ـ فرح طاهری: روز جمعه ۶ نوامبر ۲۰۱۵، در قالب جشنواره ی “ملاقات با دیوانگی”، فیلم ایرانی “پریدن از ارتفاع کم” به نویسندگی و کارگردانی حامد رجبی و با بازیگری نگار جواهریان و رامبد جوان در سالن ورک من آرتز به نمایش درآمد. …

Read More

جنگ بهتراست یا ترور؟!/میرزاتقی خان

یکی از خوبی های ترورکه من امروزمی خواهم برای آموزگارمحترم و همشاگردی های عزیزم شرح بدهم این است که وقتی ترورخیلی بدی صورت بگیرد و تروریست ها ۱۲۹ نفر را درپاریس قتل عام کنند، فرصتی دست می دهد که آدم هموطنانش را مواخذه کند که تو در فاجعه تل زعتر کجا بودی و چرا آن موقع اعتراض نکردی و نگفتی اسرائیل باید از صفحه روزگار محو شود؟ و اگر آن هموطن محترم بگوید …

Read More

۱۴ نوامبر ۱۸۱۷ روز تولد حضرت بهاءالله، مصادف با ۲۳ آبان ۱۱۹۶ هجری شمسی

حضرت بهاءالله طی دوران طولانی تبعید آثار متعددی نازل فرمودند که تعدادشان به ۱۰۰ جلد می‌رسد. این آثار دربردارنده‌ی آثار عرفانی، تعالیم اجتماعی و اخلاقی، احکام، قوانین و اعلان متهورانه ظهورشان و فرا رسیدن عصری جدید را به شاهان و فرمانروایان جهان از جمله ناپلئون سوم، ملکه ویکتوریا، پاپ پی نهم، ناصرالدین شاه، ویلهم اول قیصر آلمان، فرانس ژوزف امپراطور اتریش و عبدالعزیز سلطان عثمانی ارسال فرمودند…

Read More

آلبر کامو و سخن گفتن از او/حسن گل محمدی

آلبر کامو خالق رمان “بیگانه”؛ خودباخته ای دستخوش امواج. نویسنده الجزایری تبار فرانسوی؛ انعکاس دهنده ناامیدی های نسل خود پس از پایان جنگ جهانی دوم. طغیان گری که به پوچی رسید. کسی که نوشت: “همیشه روزهایی هست که انسان در آن کسانی را که دوست می داشته است، بیگانه می یابد.” حکایتی که انسان در مهاجرت به آن می رسد. داستانی که اکنون در سرتاسر خاورمیانه جاری است. پدر و پسر با یکدیگر بیگانه اند و در سیل پناهندگی به سوی ناکجا آباد حتی همدیگر را گم می کنند…

Read More

شمشیر در حوضخانه/ مجید نفیسی

در این خانه شمشیری ست
که پدر یادگار دوره ی باستان می داند.
من آن را در خلوت خدایی حوضخانه دیدم
و پنداشتم که نقش بی آزاری ست
بر پرچم سبزِ خوشرنگِ الله

Read More

قدردانی از پروفسور سعید رهنما، استاد دانشگاه یورک

سخنران بعدی، دکتر رضا مریدی، ضمن ابراز خوشحالی از حضور در مراسم تقدیر از دکتر رهنما گفت: به عنوان پروفسور و برنده ی جایزه، دکتر رهنما تئوری های مسلط را به چالش کشیده و درک ما را از مسائل مهم در خاورمیانه ارتقا داده است. کار او در این زمینه همچنین در سطح شخصی با من در پیوند است. به عنوان یک جوان که در شمال غرب ایران بزرگ شدم، پدرم اهمیت آموزش و کنجکاوی روشنفکرانه را گوشزد می کرد… تفکر انتقادی چیزی ست که عدالت اجتماعی را شکل می دهد…

Read More

سخنرانی آیدین آغداشلو در دانشگاه تورنتو/ فرح طاهری

آیدین آغداشلو در آغاز گفت که باعث افتخار من است که در جمعی صحبت کنم که موضوع مشترک و خاطره ی مشترک داریم. او گفت، من حدود چهل سال معلمی کردم و هر بار به مضمونی که می گویم فکر می کنم. به چیزی می خواهم اشاره کنم که بسیار مورد سئوال است. برای ما که در جهان به کلی متفاوتی نسبت به چهل سال قبل زندگی می کنیم، این سئوال اهمیت بیشتری پیدا می کند. و آن اینکه نسبت ما با گذشته مان چیست؟ مسئله ی هویت و معاصر بودن و اینکه گذشته ای که حرکت کرده و آمده آیا حرکتش مثبت و سازنده بوده و آیا اصلا حرکتی در کار بوده است؟…

Read More

کمک مالی به دانشجویان انتاریو افزایش و دریافت آن آسانتر می شود

شهروند- علی شریفیان: وزیر وزارت دانشگاه ها و کالج های انتاریو، دکتر رضا مریدی از تخصیص رقم قابل توجه یک میلیارد و ۳۰۰ میلیون دلار کمک مالی به دانشجویان خبر داد. این مبلغ به صورت بورس و وام به دانشجویان دانشگاه ها با شرایطی که به مراتب از پیش آسانتر است، پرداخت می شود. عمده ترین تغییر در «مدرن» کردن OSAP «برنامه کمک مالی دانشجویان انتاریو» اینست که از این مبلغ دانشجویان ۹۰۰ میلیون دلار…

Read More

پیام ویژه کاتلین وین به مناسبت حوادث پاریس: « ما باید هشیار باشیم»

شهروند- علی شریفیان: نخست وزیر انتاریو روز سه شنبه در سخنرانی کوتاهی در کوئینز پارک با اشاره به وقایع اسفبار پاریس که با انگیزه نفرت و به بهانه مذهب سبب از میان رفتن مردم و بهت و اندوه ملت فرانسه و همه مردمان جهان، انتاریو و کانادا شد، خاطرنشان کرد که این شرایط وحشت انگیزی که به وجود آمده تا مدتها باقی خواهد ماند و اکنون زمان آنست که ما دست در دست دوستان و همسایگان مسلمانمان بگذاریم …

Read More

برای اولین بار بودجه پلیس تورنتو از یک میلیارد دلار گذشت

شهروند- علی شریفیان: هیئت امنای امور پلیسی شهر تورنتو به اتفاق به بودجه درخواستی مارک ساندرز، رئیس پلیس برای سال ۲۰۱۶ رای مثبت دادند و برای اولین بار بودجه پلیس به بیش از یک میلیارد دلار رسید. مارک ساندرز در ماه اکتبر درخواست کرد بودجه پلیس ۶۷//۲% یعنی ۲۷ میلیون دلار افزایش یابد. هیئت امور پلیسی تورنتو از ساندرز خواستند بودجه را وارسی کند و تا آنجا که می شود صرفه جویی کند. ساندرز پنجشنبه پیش بودجه یک میلیارد …

Read More

وزیر دفاع: «کانادایی ها لازم نیست از داعش بترسند»

شهروند- علی شریفیان: هارجیت ساجان، وزیر دفاع کانادا در مصاحبه مفصلی با رادیوی سی بی سی درباره مسائل متعددی سخن گفت. وزیر دفاع گفت: «داعش خطرناک است اما کانادایی ها لازم نیست که بترسند. مردم باید به نیروهای امنیتی و خدماتشان در مراقبت از آنها اعتماد کنند. دولت درباره بهترین نقشی که کانادا می تواند در مبارزه با داعش داشته باشد مشغول بحث و تبادل نظر است…

Read More

انتاریو برای بهبود ترانزیت ۳۳۳ میلیون دلار از مالیات بنزین را به شهرها می دهد

شهروند- علی شریفیان: دولت استانی امسال ۳۳۲ میلیون و ۹۱۰ هزار دلار از درآمد مالیات بنزین خود را به ۹۵ شهر می دهد تا برای بهبود و توسعه وسائل حمل و نقل عمومی خود هزینه کنند. انتاریو هرساله دو میلیارد و ۴۰۰ میلیون دلار از جمع ۷/۱۴ سنتی که از فروش هر لیتر بنزین به دست می آورد، درآمد دارد و به ازای هر لیتر دو سنت آن را به شهرهای بزرگ و کوچک می دهد تا ترانزیت عمومی خود را توسعه و بهبود دهند…

Read More

برگزاری یادبود سربازان جان باخته کانادایی در جنگ ها

شهروند- علی شریفیان: روز پنجشنبه ۱۱ نوامبر مراسم یادبود سربازان جان باخته در جنگ ها در اتاوا، پایتخت کانادا با شرکت هزاران نفر برگزار شد. در این مراسم کهنه سربازان کانادا، آنها که از جنگ های مختلف جان بدر برده اند، نخست وزیر دولت فدرال، دیوید جانستون، فرماندار کل کانادا، هارجیت ساجان وزیر دفاع کانادا، کنت هر، وزیر امور کهنه سربازان، چند وزیر دیگر و شماری از شخصیت ها و مقامات کشوری شرکت داشتند. مراسم راس ساعت ۱۱ بامداد شروع شد. …

Read More

حملات مرگبار پاریس و تعقیب و بازداشت های گسترده در اروپا

در پی حمله انتحاری ۸ تروریست به کنسرت باتکلان که طی آن ۸۰ نفر کشته شدند و نیز و ایجاد دو انفجار در نزدیکی استادیوم ملی و در جریان مسابقه میان دو تیم ملی فوتبال فرانسه و آلمان که موجب کشته شدن در مجموع ۱۳۰ تن و زخمی شدن صدها تن دیگر شدند، فصل تازه ای از مبارزه فرانسه و اتحادیه اروپا علیه بنیادگرایان “حکومت اسلامی” گشوده شد. بعد از این عملیات تروریستی رئیس جمهور فرانسه اعلام کرد که فرانسه مبارزه اش را با داعش جدی تر و پیگیرتر ادامه خواهد داد…

Read More

کبک اعلام کرد پناهندگان بیشتری خواهد پذیرفت

شهروند- علی شریفیان: سوری های اهل کبک بسیار امیدوار هستند که کانادا ۲۵ هزار پناهنده سوری را بپذیرد. خانم کاتلین وایل، وزیر مهاجرت کبک اعلام کرد کبک ظرفیت پذیرش ۵۴۰۰ پناهجو را دارد. در پائیز دولت کبک گفته بود ۳۶۰۰ پناهجو را می پذیرد. «ما آماده هستیم، صد درصد هم آماده هستیم.»…

Read More

تیم ملی فوتبال کانادا هندوراس را شکست داد

شهروند- علی شریفیان: بنا به گزارش شبکه ورزشی تی اس ان روز جمعه هفته گذشته تیم کانادا موفق شد در یک بازی سریع، هیجان انگیز و پر افت و خیز در کادر مسابقات مقدماتی برای جام جهانی تیم هندوراس را با نتیجه یک بر هیچ شکست بدهد. این مسابقه در مقابل ۲۰ هزار و ۱۰۸ تماشاگر در بی سی پلیس ونکوور انجام شد. با این ترتیب کانادا توانست با گل زیبای دقیقه ۳۸ فورواد ۲۰ ساله خود «سیل لارینز» انتقام خود را از هندوراس بگیرد…

Read More

ترس بی جهت ـ ۲/ دکتر عطا انصاری

رنج بردن از یک فوبیا می تواند عامل فلج کننده برای بیمار باشد که روی زندگی احساسی ـ اجتماعی (خانواده ـ جامعه) و شغلی بیمار شدیداً تأثیر بگذارد. بعضی از بیماران ممکن است از بعضی مواد که خواص ضد نگرانی دارند مثل الکل، داروهای روان گردان و امثالهم به مقدار زیاد استفاده کنند. همچنین امکان دارد که این نگرانی باعث یک حمله شدید مضطرب…

Read More

رهبر موقت محافظه کاران خواستار تجدید نظر ترودو در برنامه هایش شد

شهروند- علی شریفیان: رونا آمبروز، این سیاستمدار با سابقه چند روز پس از اینکه به رهبری موقت حزب محافظه کار، اپوزیسیون دولت اکثریت لیبرال انتخاب شد، به دنبال حملات تروریستی به پاریس از جاستین ترودو خواست در تصمیمات خود برای فراخواندن جت های جنگنده کانادا که در عراق و سوریه علیه نیروهای داعش (حکومت اسلامی) می جنگند و همچنین پذیرش۲۵ هزار پناهجوی سوری تجدیدنظر کند…

Read More

ترکیه: انتخابات ۱ نوامبر ۲۰۱۵ /علی قره جه لو

ترکیه هم اکنون با ۵ مشکل اساسی دست به گریبان است، که هیچکدام از احزاب سیاسی موجود در مجلس، نه برنامه ای و نه بدیلی برای حل آنها دارند. بحران اقتصادی، بحران بیکاری، ترور، جدایی خواهی تحت حمایت غرب، از میان برداشتن و تسویه حساب با جماعت فتح الله گولن، که تحت کنترل سازمان های اطلاعاتی …

Read More

شش دلیل برای پذیرفتن پناه‌جویان سوری در کانادا به دنبال حوادث پاریس و بیروت/ ترجمه: افسانه هژبری

اکتبر ۲۰۱۵: شورای پناهندگی کانادا در واکنش به حملات در پاریس و بیروت بیانیه‌ای صادر کرد که طی‌ آن ضمن ابراز خشم و نفرت نسبت به قتل عام اخیر در پاریس و بیروت و متزلزل شدن احساس امنیت همگانی، مراتب نگرانی خود را از منابعی که به طور ناعادلانه پناه‌جویان را خطر امنیتی می شمارند ابراز کرد. شورای پناهندگی کانادا به مردم کانادا یادآوری می‌کند که پناهندگان سوری قربانیان چنین خشونت‌هایی‌ بوده و از این رو تعهد ما برای خوش آمدگویی به آنان می باید دو چندان شود. در این راستا، بیانیه به نکات مهمی‌ …

Read More

تخفیف ایمنی برای لاستیک زمستانی در بیمه های اتومبیل/ فرهاد فرسادی

بالاخره تلاش های انجام گرفته توسط کارشناسان ایمنی در صنعت بیمه منتج به نتیجه شد و در اکتبر امسال وزیر محترم مالیه عمومی(فایننس) لایحه ارایه تخفیف برای استفاده از لاستیک زمستانی در بیمه های اتومبیل را اجباری نمودند. نظر شما خوانندگان محترم را به این نکته مهم جلب می نماید که استفاده از لاستیک زمستانی برای رانندگان و دارندگان وسایل نقلیه شخصی و بیزینسی اجباری نشده است، بلکه اگر خریدار بیمه ای برای ایمنی خود و دیگران از لاستیک…

Read More

سیگار و سیگار الکترونیک/محمد رحیمیان

سیگارهای الکترونیکی ابزارهای سیگار کشیدن با استفاده از باطری هستند. اینها اغلب شبیه سیگار هستند، اما متفاوت ازسیگار عمل می کنند. استفاده از یک سیگار الکترونیکی تنفس کردن بخار نامیده می شود. استفاده کننده به دهانه یک کارتریج فوت می کند. این باعث می شود که یک بخارساز، مایع داخل کارتریج را گرم کند. این مایع شامل نیکوتین، مواد طعم دار و سایر مواد شیمیایی است. مایع گرم شده به بخاری تبدیل می شود که آن را تنفس می کنند…

Read More

روزنگاری های دیاسپورا/ ۲۸۸/ عزت گوشه گیر

از این لحن بسیار بدم آمد. نگاهش کردم و رویم را برگرداندم و به نوشتن ادامه دادم. ارنان از نگاهم یکباره یکه خورد و چند قدم به عقب برداشت. به سرعت متوجه شد که نمی تواند با من از این شوخی های احمقانه بکند. تصورم این بود که او نمی دانست که اصطلاحات آمریکایی را در کجا و با چه آدم هایی باید به کار ببرد. یک نوع ناشیگری و ساده لوحی در به کارگیری این جمله بود که برایم چندش آور بود. بی آنکه نگاهش کنم، کارت را تمام کردم و کتاب ها را در کیفم گذاشتم…

Read More

من و هفتاد سالگی/۴/عزت مصلی نژاد

حس دیگری که نگرش به گشت وگذار بی قاعده ی دوران گذشته برای انسان به ارمغان می آورد درک پوچی زندگی است. به یاد می آورم مادر و پدری در جهرم که چند دختر داشتند و پسر دلشان می خواست. آنان پس از دوا و درمان بسیار سرانجام صاحب پسری شدند. این پسر با ناز و نوازش تمامی اهل فامیل بزرگ شد. خانواده ی ثروتمند از هر رویدای در زندگی او(ختنه سوران، گرفتن تصدیق شش ابتدایی، اتمام دبیرستان، قبولی دانشگاه و اخذ درجه ی لیسانس) استفاده می کرد…

Read More

کانادا با پیروزی لیبرال‌ها به کدام سو خواهد رفت؟/مینو همیلی

مالتی کالچرالیسم یک تبعیض آشکار در حقوق شهروندی است، چرا که به هر فرهنگ و خرده فرهنگ و مذهبی اجازه می دهد، به شیوه خود اعمال قانون کند، حتی اگر این قانون مخالف و مغایر با قوانین سکولار کانادا باشد. نخست وزیر کانادا از آنجا که حزب متبوعش این سیاست را در کانادا پی ریزی کرد، مشکلی با مالتی کالچرالیسم ندارد. در تمام مناظره‌های انتخاباتی حتی از طرف نئودموکرات‌ها هم به این قانون انتقادی نشد. با وجود کمپین‌های فراوانی که علیه این قانون در کاناداست، تلاشی از طرف دولت‌ها برای حذف این قانون صورت نگرفته است…

Read More

ایزیرتو، سرزمین چشمه‌ساران/ جعفر سپهری

در خنکای ستیغ کو‌هسار سربلند زاگرس، جایی که چشمه‌ساران جوشان و خروشان از جای‌جای کوهستان پر مهر بیرون می‌تراود و سبزی مرغزار با خیز بلند امواج عطرآگین گیاهان خوش رنگ در هم می‌آمیزد، ایرانیان هوشمند بن‌مایه شهری را ریختند که پیش از دوران ماد تاکنون پرورنده هنرمندان بی‌مانند و سرایشگران بی‌همالی بوده است. این «عروس زاگرس» سرزمین چشمه‌ساران «ایزیرتو» نام داشت…

Read More

انواع عادت های خود تخریبی/نسترن ادیب راد

روانشناسان بر این باورند که رفتارهای خودتخریبی می تواند به عنوان مکانیسم مقابله ای برای رویارویی با استرس، فشار، خواسته های اجتماعی و دیگر بحران های عاطفی باشد. همچنین آنها فکر می کنند که رفتارهای مخرب پناهگاهی امن و فضایی است آشنا برای فرار از احساس های منفی ناشی از عدم اعتماد به نفس و یا احساس بی ارزشی، زمانی که فرد در موقعیت های اجتماعی خود را ناتوان می بیند

Read More

چرا؟!/شهباز نخعی

این نخبگان و نابغه های هوشمندی که امروز بر دنیا حکم می رانند، برای حل مسئله یاد شده در بالا رویکردی متفاوت با دانش آموز ۱۰-۱۲ ساله با ضریب هوشی متوسط دارند. یکی می گوید: عمل پرتقال فروش سد معبر، تخلف صنفی و درخور مجازات است، باید او را دستگیر نمود و پولی را که دارد ضبط کرد! دیگری می گوید بدون نظر اتحادیه فروشندگان میوه …

Read More

یادی از جان گالاگر*/سعید رهنما

وقتی که در خبرها آمد که یک کانادایی، جان گالاگر، در سوریه در جنگ با داعش کشته شده، آنچه که از آن می ترسیدم به واقعیت پیوست. در ۲۴ سپتامبر ۲۰۱۵ ایمیلی از او از منطقه کردنشینِ سوریه دریافت کردم، که برایم نوشته بود که “در کردستانِ سوریه همراه واحدی از وای.پی.جی. هستم … و در تعقیب داعش هستیم و احساس خوبی دارم که شانس بردن جنگ را داریم……

Read More

برداشت توفان برآمد کاشت باد است/عباس شکری

حمله تروریستی جنگاوران امارت اسلامی (داعش) به مردم بی‌گناه و در مکان‌هایی که به احتمال هدف‌مند انتخاب شده بودند را هیچ انسانی که ذره‌ای شعور و معرفت داشته باشد و پایبندی به مبانی حقوق بشر را اصل زندگی بداند، نمی‌پذیرد. در این معنا تنها زبان گشودن و محکوم کردن عملیات تروریستی کافی نیست و باید هوشمندانه …

Read More

خدمت بزرگ تروریست های اسلامگرا به نژادپرستان اروپا/جواد طالعی

از شامگاه جمعه ۱۳ نوامبر امسال به این سو، ترس و اضطراب بر بخش مهمی از اروپا سایه افکنده است. روز سه شنبه این هفته، این اضطراب بیش از همه جا در آلمان حس می شد. حوالی نیمروز، صدها مامور تا بن دندان مسلح پلیس، خیابان های شهر کوچک و ۵۰ هزار نفری آلزدورف در مرز آلمان، بلژیک و هلند را تحت کنترل ….

Read More

در جواب به مقاله ی “نه به تفرقه، نه به خشونت”/شهرام نامورآزاد

در زمانی که، سپاه پاسداران زرادخانه های موشکی اش را در عمق چند صد متری زیر زمین به رخ جهانیان می کشد و از بام تا شام درگیر جنگهای نیابتی و حمایت از تروریسم جهادی بین المللی است، در زمانی که، بحمد الله ” … روزی نیست که از قبل جنگ های به راه انداخته ملایان برای تصاحب منطقه و صدور انقلابشان، جنازه “سرداری” از آن سوی مرزها به ایران برنگردد و به سوی بهشت سرازیر نشود، بله، درست در چنین روزهایی، ایشان و دوستانشان با توهین به شعور ایرانیان چه در داخل و یا خارج از کشور….

Read More

تـــولّـــد حـــضـــرت بـــا ب

ر ایران، این هیجانِ انتظار موعود در ۲۳ می ۱۸۴۴ به اوج خود رسید، وقتی که تاجری جوان ــ ملقب به باب ــ ادّعا کرد که صاحب ظهوری الهی است که همه منتظرش بوده‌اند و مقدّر است حیات روحانی نوع بشر را دگرگون سازد. حضرت باب اعلان فرمود که: «ای اهل ارض، بشنوید ندای پاک خداوند را… به راستی نور درخشان خداوند با این کتاب خطا ناپذیر در میان شما ظاهر شد، که شاید به صراط مستقیم صلح و سلام هدایت شوید…

Read More

ترس بی جهت یا فوبیا/دکتر عطا انصاری

در زندگی روزانه رنج بردن از فوبیاها عذاب دهنده و کم و بیش فلج کننده هستند مثل ترس از مار که شخص نمی تواند با آنها مقابله کند ولی با تمام قدرت می خواهد با آن روبرو نشود. ترس های دیگری هم هستند که در زندگی روزانه نمی شود از آن دوری کرد مثل ترس در بودن بین جمعیت یا ترس از رانندگی در این حال بیمار تمام سعی خود را می کند که بر نگرانی تولید شونده بر اثر این ترس پیروز شود ولی موفق نمی شود. وحشتی که همراه این ترس تولید می شود به صورت یک حمله به سرعت باعث …

Read More

مولود و رایحه/ ترجمه: بهرام بهرامی ـ حسن زرهی

این داستان زندگی و رویاهای مولود قاراتاش فروشنده دوره گرد بوزا و ماست است. در سال ۱۹۵۷ در منتهی الیه غرب آسیا در روستایی مشرف به یک برکه مه آلود در آناتولی مرکزی به دنیا آمد. دوازده ساله بود که به استانبول کوچ کرد و بقیه عمر خود را در این شهر، در پایتخت دنیا، به سر برد. در بیست و پنج سالگی به ولایت زادگاهش برگشت و با یک دختر روستایی به استانبول گریخت. این کار عجیب زندگی او را برای بقیه عمر دگرگون کرد. در استانبول با او ازدواج کرد …

Read More

چم دونم والا!/میرزا تقی خان

وقتی اون نشریه معروف مورد نظر شما خبری منتشر می کند که در آن تلویحاً گفته شده فلانی بهتر است بازداشت شود و از قضای روزگار! فردا همان شخص بازداشت می شود بنابراین مردم به اهمیت خبرهای آن روزنامه پی می برند و روزهای بعد وقتی همان نشریه خبری در مورد لزوم بازداشت اشخاص دیگری را منتشرکرد، کسانی که حدس می زنند تاریخ مصرف شان تمام شده و فردا یا حداکثر پس فردا بازداشت می شوند، فرصت دارند که مسواک و خمیردندان و حوله و دمپائی شان را بردارند، ساک شان را ببندند و آماده باشند تا …

Read More

دو زخمی و چند بازداشت در درگیری تجمع اعتراضی تبریز

گزارش‌ها حاکی است که روز دوشنبه ۱۸ آبان در شماری از شهرهای شمال غربی ایران از جمله تبریز، اورمیه، اردبیل و زنجان تجمع‌هایی در اعتراض به برنامه تلویزیونی «فیتیله» برگزار شده است. گزارش‌ها از تبریز حاکی است که بین نیروهای امنیتی و معترضان درگیری روی داده است و «برخی» از معترضان بازداشت و دو نفر نیز زخمی شده‌اند…

Read More

طرح انتقال ۲۵ هزار پناهجو آماده بررسی شد

شهروند – علی شریفیان: روز سه شنبه اعضای کمیته مسئول بررسی طرح بی سابقه و دشوار انتقال ۲۵هزار پناهجو تشکیل جلسه دادند. این کمیته به ریاست خانم دکتر جین فیلپوت، وزیر بهداری دولت فدرال و هشت وزیر دیگر و از جمله دیوید مک کالوم، وزیر مهاجرت، پناهندگی و شهروندی که مسئول اصلی اجرای این وعده مهم است، چند روزی است تشکیل شده و به قول مک کالوم ۲۴ ساعته مشغول کار بوده اند…

Read More

استقبال از فروش سهام هایدرو وان در بورس تورنتو

شهروند – علی شریفیان: هفته پیش سهام شرکت دولتی هایدرو وان در مرکز بورس تورنتو به فروش گذاشته شد. فروش سهام هایدرو وان در شروع ۲۰ دلار و ۵۰ سنت ارزش گذاری شروع شده بود اما در طول روز قیمت آن بالاتر رفت تا به ۲۱ دلار و ۶۲ سنت رسید…

Read More

نصب آثار هنرمند کانادایی بجای پرتره «ملکه» در وزارت امور خارجه کانادا

شهروند – علی شریفیان: دو اثر هنرمند کانادایی سر جایشان برگشتند. این دو تابلو با الهام از مناظر شرق و غرب کانادا به وسیله آلفرد پلان، نقاش مشهور مدرنیست کبکی خلق شده و در سال ۱۹۷۳ در دیوار روبروی سرسرای وزارت امور خارجه کانادا نصب شده بود….

Read More

TELUS 1500 نفر را اخراج می کند

شهروند – علی شریفیان: هفته پیش مدیران کلان شرکت “تل آس” که در زمینه مخابرات و تلفن هوشمند فعال است اعلام کردند به منظور کاهش هزینه ها و صرفه جویی ۱۵۰۰ نفر از کارکنان خود را اخراج خواهد کرد. گفته شده اخراجی های شرکت داوطلبانه یا کسانی خواهند بود که بخواهند پیش از موعد بازنشسته شوند….

Read More

وزیر دارایی: پیش از پایان سال منتظر گزارش اقتصادی باشید

شهروند – علی شریفیان: روز سه شنبه مصطفی عسکری، افسر ارشد اداره بودجه پارلمان، نتیجه بررسی های اداره خود را در بیانیه ای منتشر کرد. مصطفی عسکری چکیده وضعیت اقتصادی کنونی کشور و دورنمای سالهای پیش رو را نیز برای رسانه ها توضیح داد….

Read More

۳۰ مدرسه جدید در انتاریو ساخته می شود

شهروند – علی شریفیان: خانم لیز ساندالز، وزیر آموزش و پرورش انتاریو روز دوشنبه در دبیرستان دیوس ویل اعلام کرد دولت با بودجه ای برابر با ۴۹۸ میلیون دلار۳۰ مدرسه جدید می سازد، همینطور در نواحی که تقاضای زیادی برای مهد کودک هست، مجموعا چندین مهد کودک با ۱۲۲ فضا و کلاس برای نگهداری ۲۱۳۵ کودک نوزاد تا پیش مدرسه ای احداث می کند…

Read More

انتخاب رونا آمبروز به رهبری موقت محافظه کاران

شهروند – علی شریفیان: استفن هارپر که از سال ۲۰۰۴ رهبری حزب تازه زاد محافظه کار را بر عهده داشت و در انتخابات ۲۰۰۶ توانست به قدرت برسد، پس از شکست سنگین در انتخابات ۱۹ اکتبر پس از بیش ۹ سال نخست وزیری بلافاصله از رهبری حزب استعفاء داد. او دقایقی پیش از شروع مراسم معرفی و سوگند جاستین ترودو و کابینه اش، استعفای خود را رسما به فرماندار کل کانادا تقدیم کرد…

Read More

اوباما مخالفت خود را با احداث خطوط لوله کی استون اعلام کرد

شهروند – علی شریفیان: پس از هفت سال انتظار طرحی که شرکت «ترانس کانادا» برای انتقال نفت آلبرتا به پالایشگاه های تگزاس عرضه کرده بود و به خطوط لوله کی استون اکس ال مشهور شده بود، رسما به وسیله رئیس جمهوری آمریکا رد شد….

Read More

تعداد وزرای سیک در کابینه دولت کانادا از کابینه هند بیشتر است

شهروند – علی شریفیان: سیکیسم مذهبی است که در تمام جهان حدود ۲۸ میلیون نفر به آن باور دارند. خاستگاه سیکیسم هند است و اکثریت سیک های جهان یعنی ۲۱ میلیون نفر از آنها هم در هند زندگی می کنند. با توجه به جمعیت هند که به بیش از یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون نفر رسیده، سیک ها درصد کمی از کل جمعیت این …

Read More

در ماه اکتبر ۴۰ هزار فرصت شغلی در کانادا ایجاد شد

شهروند – علی شریفیان: بر اساس آمارهایی که اداره آمار کانادا روز جمعه هفته گذشته درباره وضعیت اشتغال در کشور منتشر کرد، برخلاف انتظار کارشناسان اقتصادی در مجموع و در سراسر کشور ۴۰ هزار نفر به سر کار رفتند و نرخ بیکاری هم یک درصد کاهش یافت و به هفت درصد رسید. این در حالی است که پیش بینی شده بود تنها ۱۰ هزار نفر در ماه اکتبر مشغول به کار خواهند شد…

Read More

بدهی های کانادایی ها نسبت به سال گذشته افزایش یافته است

شهروند – علی شریفیان: بنا به آمار و ارقامی که در گزارشی از بانک رویال کانادا منتشر شده مجموع بدهی های مردم تا آخر سپتامبر، آخر سه ماهه سوم به یک تریلیون و ۸۸۰ میلیون دلار رسیده است. این مبلغ نسبت به بدهی های مردم در آخر سپتامبر سال گذشته پنج درصد افزایش یافته است….

Read More

شراره های پلیدی/خسرو فانیان

جوامع غربی و آزاده اندیشان پراکنده در سراسر جهان و در کشورهای اسلامی نیز می دانند که بنیادگرایان به آنان اعلام جنگ داده اند و برای مقابله با خطر روزافزون آنان باید از وضعیت دفاعی کنونی به نقش تهاجمی در آمد، زیرا که تنها آزادی بیان نیست که در خطر است و این کمترین نگرانی است، زیرا که جوامع بنیادی و تروریستی برای گسترش نفوذ و رواج ایدئولوژی خود بیش از هر جامعه دیگری به ابزار آزادی بیان نیاز داشته و در غایت امر، برای آشوبیدن تمدن ، آزاده اندیشی و غرب، خود بزرگترین پاسدار حفظ و حراست آن خواهند بود….

Read More

آبادان= اوپاتان: مرزبانان دریا/جعفر سپهری

آبادان در جنوبی‌ترین نقطه استان نفت‌خیز خوزستان، هفت درجه بالاتر از مدار رأس‌السرطان قرار گرفته است. از این رو اقلیمی همانند با مناطق استوایی دارد. خوزستان از زمان‌های دیرین به داشتن هوای گرم معروف بوده است و آبادان نیز که شهری از شهرهای جنوبی خوزستان است از این ویژگی‌ مانند دیگر شهرهای جنوبی استان برخوردار بوده است. این شهر دارای آب و هوای گرمسیری است تا جایی که در برخی از کتاب‌ها از آن به عنوان شهری بدون زمستان نام برده‌اند. ….

Read More

ظهور ناگهانی یک «عکس خبری» با زیرنویسی «مشکوک»/پرستو فروهر

عکس، حیاط خانه‌ی داریوش و پروانه فروهر را نشان می‌دهد در شب یکم آذر سال ۱۳۷۷. سیاه و سفید است و به مکانِ واقعه از بالا نگاه می‌کند. زاویه‌ی دید دوربین را که پی بگیری به ایوان خانه می‌رسی، کنار پله‌های مشرف به حیاط. عکاس اینجا ایستاده بوده است. شب است. بیست و سه نفر در عکس دیده می‌شوند، یک زن و بیست‌ودو مرد پیر و جوان. حاضران به دو گروه تقسیم شده‌اند، آنها که نظاره می‌کنند و آنها که در حال انجام کاری هستند. نمی‌دانم این کار را چه می‌توان نامید…

Read More

توصیه های لازم برای سفر و بیمه مسافرتی/فرهاد فرسادی

در حین سفر مراقبت از خود و اطرافیان را در اولویت قرار داده و از هر خطری که برایش آمادگی ندارید شدیدا بر حذر باشید. این دایره مراقبت از طرف کارشناسان زبده به این صورت طراحی شده که: از ورود به اماکنی که به شرایط و مقرراتش آگاهی ندارید خودداری کنید. حتما بدانید که میزان ریسکی که تقبل می کنید چقدر است و برایش چه مقدار حاضر به پرداخت (چه مالی و چه جانی”سلامتی”) …

Read More

هزینه واقعی قند/محمد رحیمیان

محققان سلامت عمومی باور دارند که بیماری های ناشی از قند (دیابت، چاقی مفرط، علائم متغیر و باقی آنها) منجر به افزایش تعداد ملاقات با پزشک، بستری شدن های طولانی تر و متناوب تر، مصرف داروی بیشتر و مراقبت های سر پایی می شود که تمامی اینها تقاضا برای سیستم سلامت را افزایش خواهد داد. به عنوان مثال، آژانس سلامت کانادا تخمین می زند که داشتن دیابت احتمال بستری شدن یک فرد را سه برابر می کند…

Read More

سخنرانی علی دهباشی در تورنتو /فرح طاهری

علی دهباشی همزمان با تحصیل از سال آخر دبستان کار در چاپخانه را آغاز کرد و از همان سال‌ها با اساتید صاحب‌نامی از فرهنگ و ادب معاصر کار کرد و با مبانی فرهنگ، تاریخ و ادبیات ایران آشنا شد. در دوران نوجوانی از اعضای فعال کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان بود و روزنامه های دیواری کانون را تنظیم و اجرا می کرد. بعدها فعالیت روزنامه‌نگاری خود را با همکاری در نشریه «جنبش» آغاز کرد و پس از آن با انتشارات رواق ادامه داد…

Read More

روزنگاری های دیاسپورا/۲۸۷/ عزت گوشه گیر

زن هم عرق کرده بود. به مرد نگاه کرد و گفت: من مردی را دوست می داشته ام که زنی در زندگیش بود که آن زن او را بسیار دوست می داشت. ما هرگز دست همدیگر را لمس نکردیم. من در قلبم دوستش می داشتم و از این عشق احساس غرور و افتخار می کردم. دوست داشتن گاه با درد توام است، اما همین دردها و شادی ها و تلخی ها و شیرینی های کوچک و بزرگند که به زندگی آدم ها شکل می دهند…

Read More
  • 1
  • 2