ماه: اکتبر 2015

خودتخریبی یا خشونت علیه خود/نسترن ادیب راد

خودتخریبی یعنی آسیب رسانی داوطلبانه به خود. گاهی اوقات انسانها کارهایی می کنند که به خود آسیب می رسانند. در افرادی که این اختلال وجود دارد به دلیل عدم توانایی در کنترل و مدیریت خود، رفتار خودتخریبانه به صورت الگوی غالب دیده می شود. شدیدترین حالت خودتخریبی، خودکشی است، ولی رفتار خودتخریبانه و خشونت علیه خود بسیار گسترده تر از خودکشی است. به طوری که می تواند طیف وسیعی از رفتارهای خود ایثارگرانه بیش…

Read More

پاسداری از شادی و شادخواری، رمز بقای مردم ایران/ جواد طالعی

ما، به رغم مصیبت های بزرگی که تجاوزها و ویرانگری های اقوام بیابانگرد و غارتگر همسایه بر نسل های متعددمان روا کرده است، احتمالا به دلایل ژنتیکی در نهایت به شادی و شادخواری بیشتر دلبستگی داریم تا ماتم و عزا. .

Read More

مراسم یادبود سه خواهر که زیر آوار دانه های سویا جان باختند، برگزار شد

شهروند: کیت ۱۳ ساله به همراه دو خواهر دوقلویش جانا و دارا ۱۱ ساله بر بالای کامیون حامل دانه سویا بودند که معلوم نیست چگونه لغزیدند و به داخل کوه سویا فرو رفتند. وقتی که امداد از راه رسید، مرگ دو خواهر را در محل حادثه اعلام کرد و خواهر سوم نیز در بیمارستان درگذشت.
این برای شهر کوچک رد دیر در آلبرتا یک فاجعه محسوب می شود…

Read More

گلناز آشتیانی زن موفق ایرانی در حوزه ی مد لباس در کانادا

شهروند ـ مارچ سال دو هزار و یازده خبر موفقیت گلناز آشتیانی به عنوان برنده جایزه بهترین طراح لباس کانادا در شهروند به اطلاع هموطنان رسید. پنج شنبه ۲۲ اکتبر ۲۰۱۵ هفته ی شوی لباس تورنتو شاهد نمایشی متفاوت و تحسین برانگیز از گلناز آشتیانی بود که با طرح های بدیع و رنگ های شاد و ملایم صورتی و آبی و سفید و زرد حاضران را به هیجان آورد و در پایان هفته ی شو، جمعه شب ۲۳ اکتبر نشان…

Read More

ملاقات و مذاکرات مهم کاتلین وین و جاستین ترودو در تورنتو

شهروند – علی شریفیان: روز سه شنبه بعد از ظهر نخست وزیر کانادا با نخست وزیر بزرگترین استان کشور به مدت ۳۰ دقیقه در کوئینز پارک ملاقات کرد و درباره مسائل مهمی مذاکره کردند. این اولین سفر رسمی ترودو به خارج از پایتخت بود. بر اساس گزارش رسانه ها این دو عمدتا درباره طرح تازه و اصلاحی بازنشستگی انتاریو که از مهمترین برنامه های دولت لیبرال این استان است تبادل نظر کردند. این دو همچنین درباره بحران محیط زیست،

Read More

ترودو، الیزابت می و رهبران دیگر احزاب را به پاریس دعوت کرد

شهروند – علی شریفیان: یکی از سفرهای مهم جاستین ترودو به عنوان نخست وزیر جدید کانادا شرکت در اجلاس های جهانی است و در سال پیش رو یکی از این مهمترین این جلسات، اجلاس سران کشورهای جهان در پاریس در همایش بسیار مهم حفظ محیط زیست سازمان ملل متحد است….

Read More

پنج کشته و یک مفقود در واژگونی قایق توریستی

شهروند – علی شریفیان: روز یکشنبه بعدازظهر به علت واژگون شدن یک قایق گردشگری که ویژه دیدن نهنگ در سواحل بریتیش کلمبیا در نزدیکی بندر کوچک توفینو در حرکت بود از ۲۷ نفر مسافر قایق ۵ تن جان باختند، یک گردشگر ۲۷ ساله اهل انگلستان مفقود شده و ۱۸ نفر به وسیله ماموران امدادی برای معالجات به بیمارستان برده شدند…

Read More

اداره پست کانادا شیوه کار تازه اش را متوقف کرد

شهروند – علی شریفیان: یکی از تغییراتی که بلافاصله پس از پیروزی لیبرال ها و شکست محافظه کار در امور اجرایی انجام شد، توقف طرح نصب صندوق های پستی در محله ها به جای رساندن نامه و مراسلات به در خانه های مردم بود…

Read More

مستند “دشمن من، برادرم” در راه اسکار

شهروند – علی شریفیان: روز دوشنبه آکادمی اسکار آمریکا نام فیلم «دشمن من، برادرم» را به عنوان یکی از ده فیلمی که از میان آنها پنج فیلم نهایی برای کاندیدایی جایزه بهترین فیلم مستند کوتاه انتخاب می شود، اعلام کرد. این فیلم مستند بازسازی شده کوتاه ساخته آن شین فیلمساز ونکووری و از هنرمندانی است که پیش از این برای سی بی سی کار می کرده است…

Read More

بیستمین سالگرد برگزاری دومین رفراندم جدایی کبک

شهروند – علی شریفیان: بیست سال پیش در چنین روزهایی کانادا در تب و تاب، هراس و امید جدایی و استقلال کبک می سوخت. در آن زمان ژان کریتین نخست وزیر دولت اکثریت لیبرال کبک و ژاک پاریزو، سیاستمدار درگذشته کبک، به رهبری حزب کبک نخست وزیر کبک بود. پس از آن که چند مذاکره عمده بین فدرالیست ها و طرفداران استقلال کبک از جمله میچ لیک آکورد و شارلوت تاون نتیجه نداد، ژاک پاریزو و جمع کثیر…

Read More

طاسی یا ریزش موها/ دکتر عطا انصاری

بعضی از درمان های کیموتراپی می تواند باعث ریزش موهای سر و بدن بشوند و این بستگی به نوع داروی مورد استفاده، میزان آن، مدت درمان و سایر عوامل شخصی بیمار دارد. رادیوتراپی نیز می تواند باعث ریزش موهای سر و بدن بشود، معمولاً موها چند هفته یا چند ماه پس از پایان درمان دوباره رشد می کنند و طبق انجمن سرطان کانادا امکان کم کردن آثار این درمان ها وجود دارد مانند…

Read More

بربط/ماهان نه رودی

بربط یا عود در در دسته سازهای زهی ـ زخمه ای مقید قرار می گیرد و بر خلاف دیگر سازهای زهی ـ زخمه ای موسیقی ایرانی، این ساز دارای پرده بندی نیست. به خاطر این که ساختمان این ساز از چوب تشکیل شده است، اعراب این ساز را عود نامیدند (العود در زبان عربی به معنای چوب است). این ساز در اروپا لوت نامیده می شود. کلمه بربط از دو قسمت “بر” و “بط” تشکیل شده است. “بر” به معنای مانند و “بط” به معنای مرغابی می باشد. در قدیم دو نوع بربط وجود داشت: یکی کاسه بزرگ داشت …

Read More

تحریم انتخابات خبرگان، یک جنبش مسالمت آمیز مدنی/ حسن آقامیرزا

تحریم و روی برگرداندن مردم ایران از انتخابات مجلس خبرگان معنا و مفهومش این خواهد بود که ما، ملت ایران از اساس خواهان حذف اصل ولایت فقیه و جایگاه ولی فقیه از ساختار نظام حکومت در ایران هستیم. و بر عکس، شرکت و رأی دادن مردم در پنجمین دوره انتخابات مجلس خبرگان در اسفند ماه امسال معنا و مفهومی غیر از این نخواهد داشت که ما رأی دهندگان یک بار دیگر اصول ۵ و ۱۰۷ “۳” قانون اساسی را قبول داریم، و خواهان بقای اصل ولایت فقیه و سپردن رهبری کشور به دست ولی فقیه هستیم.

Read More

شرافت و کرامت انسانی/اقتباس از نویسندگان بهایی

دوران روشنگری و نوگرایی که از سده هیجدهم میلادی رونق گرفته بود بر این باور بوده است که چیزی را حقیقت شمرد که تعاریف و قوانین فیزیکی مصرف و مشروعیت آن را توصیه و تصویب نموده باشد. برخی از پژوهشگران علوم اجتماعی و روانشناسی نیز انسان را موجودی بی‌روح تصور کرده‌اند و جوشش نیروهای ادراکی و احساسی او را به سابقه‌ی چین خوردگی‌های قشر مغز نسبت داده‌اند و از حقیقت روح که حاکمیت عقل را می‌سازد و شخصیت انسان را لیاقت معنوی می‌بخشد سر باز زدند…

Read More

موشک نظرکرده!/میرزا تقی خان

معروف است که ودکای روسی حرف ندارد و گیلاس اول به دوم نرسیده آدم هشت و نه اش را قاطی می کند… حالا روس ها می خواهند ضریب اطمینان موشک هایشان را نیز آنقدر بالا ببرند که به ضریب اطمینان ودکایشان برسد، البته نه با بالا بردن و بهبود تکنولوژی شان، بلکه با دعا و نذر و نیاز و تبرک کردن موشک …
پارسینه گزارش کرده است که کشیش های اورتدوکس روسی با حضور در یکی از پایگاه های هوایی، موشک ها و جنگنده های روسی را قبل از شروع عملیات تبرک می کنند….

Read More

نصیحت های ژان کریتین و ویلیام شاتنر به جاستین ترودو

شهروند – علی شریفیان: ژان کریتین، نخست وزیر سه دوره دولت اکثریت لیبرال ها و همینطور وزیر دادگستری و دارایی دولت های پیر ترودو به نخست وزیر تازه برگزیده کانادا توصیه کرده که با همه صحبت و مذاکره کن. کریتین در مصاحبه ای که هفته گذشته از سی تی وی پخش شد به نخست وزیر چهل و سه ساله کانادا …

Read More

مسابقه/یعقوب یادعلی

داستان اول: ملیحه بشقاب برنج را روی سفره گذاشت و برای صدمین بار نگاه کرد ببیند چیزی کم و کسر نباشد. ملیحه خیلی ناراحت بود. نگاه کرد به ساعت مچی‌اش که محمود قبل از عقد برایش خریده بود. آه کشید. صدای زنگ بلبلی که آمد، وسط یکی از آه‌کشیدن‌هایش بود. آه را نیمه رها کرد تا به سوی در برود، اما پایش او را برای بلند شدن یاری نکرد. محمود خودش در را باز کرده بود و آمده بود تو. ملیحه کمی ساعت مچی‌اش را جا به جا کرد و گفت: “محمود…

Read More

آتش بر فراز کوه ـ نیاسر/ جعفر سپهری

بر فراز بلندایی از کوهسار رمزآلود کرکس و در نزدیکی یکی از کهن‌ترین شهرهای جهان، کاشان، بیش از یک هزار و هشتصد سال است که یک ساختار گنبدی شکل بر مکعبی همگون از دور خودنمایی می‌کند. آتشکده نیاسر، زیباترین و کامل‌ترین چارتاقی بازمانده از مهندسان و فن‌سالاران ایرانی در دوران ساسانی. این ساختار به دستور اردشیر بابکان، بنیانگذار سلسله ساسانیان پایه‌گذاری شده است. بی‌تردید دوران حکومت ساسانیان را باید دوران شکوه مهندسی و فن‌سالاری ایرانیان دانست…

Read More

سندروم تنفسی خاورمیانه/ محمد رحیمیان

از آوریل ۲۰۱۲، موارد سندروم تنفسی کورونا در خاورمیانه در این کشورها شناسایی شده است: عربستان سعودی، قطر، اردن، امارات متحده عربی، عمان، کویت، یمن، لبنان و ایران. همچنین در چندین کشور دیگر نیز مواردی در افراد که به خاورمیانه مسافرت کرده اند گزارش شده است: الجزایر، اتریش، چین، مصر، فرانسه، آلمان، یونان، هنگ کنگ، ایتالیا، مالزی، هلند، فیلیپین، کره جنوبی، تایلند، ترکیه، تونس، انگلستان و آمریکا…

Read More

تشکیل کمیته مشترک برای حل مشکل بیمه اوبر در انتاریو/فرهاد فرسادی

در مقالات چند هفته گذشته در خصوص عدم تطبیق پوشش بیمه ای اوبر(مسافر کش های شخصی) در انتاریو و نظریه های متفاوت کارشناسان صحبت شد و با توجه به عدم علاقه مسئولان در آن زمان ترجیح داده شد که راجع به آن بحث و تبادل نظر نشود تا این که در جون امسال یکی از رانندگان اوبر در تصادفی حین انجام وظیفه مصدوم شد و تصمیم گرفت از شرکت بیمه خود (اوبر) ادعای غرامت کند چرا که تا آن زمان همواره از طرف خانم “سوزی هس”عنوان می شد که اوبر…

Read More

گفت وگوی شهروند با داریوش اقبالی بنیانگذار “آینه”/ فرح طاهری

من وقتی خوندم “دوباره می‌سازمت وطن! اگر چه با خشت جان خویش، ستون به سقف تو می زنم، اگر چه با استخوان خویش” به این رسیدم که وطن درون ما آشفته تر از وطن کنونی ماست. من اول باید وطن درون خودم رو بسازم تا بتونم موثر باشم در بازسازی زادگاهم….

Read More

کریسمس زودرس برای کودک بیمار: نمایش انسانیت و مهربانی

شهروند: مردم شهر کوچک سنت جرج در انتاریو، دو ماه مانده به کریسمس و سال نو، برای ایوان کوچولوی هفت ساله کریسمس و سال نو را هدیه آوردند. ایوان تقریبا دو ساله بود که پزشکان بیماری او را تومور مغزی تشخیص دادند که قابل جراحی نبود. او مراحل دردناک شیمی درمانی را گذراند و به نظر می رسید که حال او رو به بهبودی ست. اما بیماری او دوباره برگشت و در حالی که تازه به کلاس دوم دبستان رفته بود، مشکلاتی در دستش پیدا شد که به تشخیص پزشکان تومور او بزرگتر شده بود و به مادرش گفته شد که دیگر درمانی …

Read More

زنان داستان نویس ایرانی/ حسن گل محمدی

شکوفایی ادبیات زنانه در ایران پس از وقوع انقلاب و افزایش نقش زنان در جامعه موجب شد که هم بر تعداد زنان نویسنده افزوده شود و هم بر آفرینش آثار داستانی خلاق و هنرمندانه. موضوعی که نشان دهنده آگاهی جامعه زنان از مسائل و مناسبات اجتماعی آنان است. این ویژگی هم زمان با مطرح شدن برخی اندیشه های زن محور در سطح جهانی مانند فمینیسم، رشد و تعالی پیدا کرد. چنان که آثار نویسندگانی چون شهرنوش پارسی پور و منیرو روانی پور این دگرگونی ها را به خوبی نشان می دهند…

Read More

سازمان بی سامان!/ شهباز نخعی

کشور کوچک لیختن اشتاین روز جمعه (۲۳ اکتبر/اول آبان) در هفتادمین سالگرد تشکیل سازمان ملل پیشنهادی را مطرح کرد که ناظر بر شاخص های رفتاری اعضای شورای امنیت درمورد قطعنامه های مربوط به جنایات علیه بشریت است. ۱۰۴ کشور ازجمله آلمان و دو عضو دائم شورای امنیت یعنی بریتانیا و فرانسه، ازاین پیشنهاد پشتیبانی کرده اند. این طرح از اعضای دائم شورای امنیت می خواهد درمورد قطعنامه های مربوط به قوم کشی، نسل کشی، جنایت علیه بشریت و جنایات جنگی از حق وتو صرفنظر کنند!…

Read More

کانادایی‌ها کشورشان را از استفن هارپر پس می‌گیرند/ برگردان: کریم زیّانی

ایدئولوژی، کاناداییان را آنچنان به غلیان در نمی آورد که آمریکاییان را. یک لیبرال یا یک محافظه‌کار می‌تواند به یک بیل دیویس، به یک برایان مالرونی، یا یک ژان کرتین رای بدهد. در ۲۰۱۱ من به جک لیتون رای دادم. اما، حوزه‌‌های انتخاباتی که هارپر به هم وصله پینه کرد چیز تازه‌ای بود – وفامندی قبیله‌ای. در چنین حالتی، ترودو و توماس مالکر چاره‌ای نداشتند جز آنکه بر همدیگر بتازند تا خود را ضد هارپر نشان دهند. گرد و غباری که بدین سان برپا شد، تفاوت‌های آنها را آشکار ساخت. مالکر زمانی بازنده شد که ادای هارپر را درآورد…

Read More

کدام بام؟ چه هوایی؟/ عباس شکری

منافع مالی و اقتصادی غربی‌ها موجب می‌شود تا حقوق بشر و مبانی آن در کشورهای خاورمیانه فراموش شوند. نماینده عربستان سعودی که حتا تحمل نوشته‌های یک وبلاگ‌نویس را هم ندارد و به مرگ محکومش می‌کند، بر کرسی حقوق بشر سازمان ملل تکیه می‌زند. نمایندگان سیاسی و اقتصادی کشورهای اروپایی و غربی برای گرفتن سهم خود از اقتصاد زوال یافته‌ی ایران، سر از پا نمی‌شناسند و گوی سبقت را از هم می‌ربایند که باوجود بیشتر شدن اعدام‌ها، شکستن قلم‌ها، فضای رعب و وحشت، بی‌حقوقی کودکان و زنان، قراردادهای نفتی و مالی امضا کنند…

Read More

ما و جامعه میزبان/نسرین الماسی

حالا دوباره برمی گردم به “خودمان” که از یک نظام توتالیتر مذهبی ولایت فقیهی حاکم بر ایران به اینجا پناه آورده ایم. طبیعی ست که این “ما” چون صابون نظام ولایت فقیهی به تنمان خورده است، بهتر از “کانادایی ها” می توانیم بر عدم کارایی این نظام در قرن بیست و یکم شهادت دهیم. چرا که “ناآگاه” ترین مان می داند که این نظام با قوانین ریز و درشتش و با فرهنگ و دین دولتی اش چه بر سر آدم می تواند بیاورد، پس بر ماست که برای حرمت به ارزش های دمکراتیک کشور جدیدمان و پاسداری از فرهنگ دمکراسی و آزادی…

Read More

بمبی که قلب ترکیه را نشانه رفت/ ترجمه: علی قره جه لو

بمب ها امروز در قلب ترکیه منفجر شدند. در یک حمله تروریستی، بزرگترین قربانی تاریخ جمهوریت را دادیم. می توانیم بگوئیم که این حمله آخر نیست. کسی که در خانه شیشه ای نشسته، به خانه همسایه سنگ پرتاب نمی کند. طیب اردوغان ها به خانه همسایه سنگ پرتاب کردند، ولی تاوان آن را ترکیه پس می دهد….

Read More

روزنگاری های دیاسپورا /۲۸۵/عزت گوشه گیر

یک برگردان نمایشی از نوول مسخ کافکا دیدم که اصلن نمی توانستم جلوی ریزش اشک هایم را بگیرم از شوق. از شوق دیدن یک کار هنری ناب و موثر. این کار در تلویزیون بی بی سی انگلیس تهیه شده بود. بازیگری که نقش “گرگور” را بازی می کرد، با تسلطی ویژه تبدیل تدریجی و پروسه استحاله شدنش را به حشره نشان می داد. صوت حشره را با اقتدار تمام همچون سوسک خلایی جوری ادا می کرد که حقیقتن نمی شد تفاوتی بین صوت تقلید و حقیقت حشره یافت. محو تماشای این نمایش بودم و دلم نمی خواست یک لحظه اش را….

Read More

یادداشت های مغشوش یک دو ملیتی …./حسین افصحی

بالاخره بعد از حدود ۱۰ سال انتظار، یعنی دو دوره و نیم، انتخابات کانادا برگزار شد. به میمنت و مبارکی هم حزب لیبرال با اکثریت آرا به پیروزی رسید. خوب به هر حال یک حزبی باید پیروز می شد دیگه. پس چه بهتر که، حزب لیبرال قهرمان شد. حالا بماند که اکثر کسانی که چون من دو ملیتی، در انتخابات قبل، سینه چاکان اقای هارپر بودند و حالا یقه چاک آقای جاستین هستند. خوب آدمیزاد بعد از ۴ سال تغییر می کند. بخصوص اگر ایرانی باشد. مگه کم شنیدیم که تا می گفتیم بابا رفسنجانی همونه که … ،گفتند عوض شده…

Read More

اره هسته ای و مقام رهبری/اسد مذنبی

بسیاری از مردم دنیا ادعا می کنند با مرحوم دمکراسی قوم و خویش اند. یک شجره نومچه نیز برای خود دست و پا می کنند که فرضا از طرف مادری سه پشت با آن مرحوم پسرخاله اند. برخی از این هم فراتر می روند و مدعی اند که حتی با فرزندان آن خدابیامرز نیز سلام و علیک و رفت و آمد دارند و لابد همانطور که می گویند همنشین تو از تو بِه باید تا ترا عقل و دین بیفزاید، انتظار دارند کمال همنشین در آنان اثر کند در حالی که سر بزنگاه ها نشان می دهند بویی از دمکراسی نبرده اند. مثلا مرحوم نیکسون…

Read More

“کارناوال عزاداران حسینی” یا پشت جبهه ی رژیم؟!/بابک یزدی

روز جمعه از ساعت ۵ عصر تا ۵ صبح روز شنبه کار کرده و خسته به خانه آمده و به خواب عمیقی فرو رفته بودم. ساعت ۱۱ روز شنبه ۲۴ اکتبر با صدای “یا حسین” و “یا ابوالفضل” و “مظلوم، حسین”، “شهید حسین” و … از خواب بیدار می شوم. فکر می کنم خواب می بینم و یا ادامه کابوس ها و جنگ و گریزهای سالیان دراز با رژیم اسلامی است. دوباره خود را به خواب می زنم، ولی صداها قطع نمی شود و همچنان ادامه دارد. در خواب و بیداری به بالکن می روم و به خیابان نگاهی می اندازم….

Read More

انتخابات و موج تغییرات شگرف در کانادا/سیاوش اسدپور

دوشنبه ی گذشته ۱۹ اکتبر موج سیاسی تغییر برای انتقال قدرت از یک حزب سیاسی به دیگری حرکتی توفنده داشت و موج وار و عنان گسیخته نظام سیاسی محافظه کاران را هدف گرفت و حزب لیبرال کانادا را که در انتخابات ۲۰۱۱ چهار سال پیش با ۳۴ کرسی نمایندگی در رده سوم و قعر جدول قرار داشت با ۱۸۴ کرسی صاحب دولت اکثریت کرد و بسیاری از هواداران حزب لیبرال بخصوص جامعه ی ایرانی که اکثراً خود را لیبرال می نامند شادمان ساخت…

Read More

تشدید روز به روز مشکل پناهجویان: آیا اروپا در حال خفه شدن است؟/ جواد طالعی

بحران پناهجویان دارد کمر اتحادیه اروپا را می شکند. تنها ظرف چهار روز این هفته بیش از ۳۴ هزار پناهجوی تازه وارد جمهوری کوچک اسلوونی شدند. ده ها هزار نفر دیگر پشت مرزهای این کشور مانده اند.آن ها چشم به اتریش و آلمان دوخته اند، اما این دو کشور نیز غرق در مشکلات خود شده اند.

Read More

نوید کرمانی برنده جایزه صلح اتحادیه کتابفروشان آلمان: اسلام در حال جنگ با خودش است/ جواد طالعی

او در پایان سخنرانی خود از حاضران که بسیاری از شخصیت های برجسته ادبی و هنری آلمان نیز در میان آن ها بودند، درخواست کرد که برایش کف نزنند، بلکه برای قربانیان جنگ و خشونت و تروری که به نام اسلام صورت می گیرد، دعا کنند. وی از کسانی که به دعا اعتقاد ندارند خواست در قلب خود نجات این قربانیان را آرزو کنند، زیرا معتقد است که میان آرزو و دعا تفاوتی نیست….

Read More

کنگره مسلمانان کانادا خواستار ممنوعیت نقاب و برقع شد

شهروند- علی شریفیان: پس از اینکه مهاجر پاکستانی کانادایی خانم زبیره اسحاق در جریان مراسم دریافت شهروندی کانادا حاضر نشد برقع خود را کنار بگذارد و گفت پوشیدن برقع و نقاب از واجبات دینی اوست و سبب درگیری دولت با این ماجرا شد و او به دادگاه شکایت کرد و دادگاه نظر دولت را مردود دانست، ماجرای این پوشش به ماجرایی جنجالی تبدیل شد، تا آنجا که به موضوع مبارزات انتخاباتی و درگیری احزاب هم گردید…

Read More

تی تی سی از بمباردیه غرامت خواهی می کند

جاش کول یکی از مسئولان تی تی سی به سی بی سی گفته است من به شدت ناامید هستم و این ناامیدی مرا دچار استیصال کرده است و ما بویژه نگران مسافران مان شده ایم چون نمی توان به قول و قرار بمباردیه اعتماد کرد. ما تا به الان می بایست ۷۰ دستگاه تراموا در سیستم های حمل و نقل شهری مشغول به کار داشته باشیم در حالی که فقط ۱۰ دستگاه از سفارشات ما به بمباردیه تحویل داده شده است. مقامات بمباردیه می گویند در تولید ۲۰۴ دستگاه از ترامواها دچار مشکلات…

Read More

دادستان: «فورسیلو اصلا نباید به سامی یتیم تیراندازی می کرده»

شهروند- علی شریفیان: اکنون مدتی است که محاکمه جیمز فورسیلو، مامور پلیس که نیمه شب ۲۷ جولای ۲۰۱۳ با شلیک نه گلوله سامی یتیم جوان ۱۸ ساله را در تراموای خط ۵۰۵ خیابان دانداس غربی در حالی که چاقوی کوچکی در دست داشت، کشت، در دادگاهی در تورنتو شروع شده است. فورسیلو ۳۰ ساله که روز ۱۹ اگوست ۲۰۱۳ متهم به قتل عمد شده است خود را بی گناه می داند. وکیل مدافعش خطاب به…

Read More

درگذشت کن تیلور، سفیر کانادا در ایران در دوران گروگان گیری

کن تیلور در دوران بحرانی گروگان گیری دیپلمات ها و کارکنان سفارت آمریکا در تهران به وسیله گروهی موسوم به دانشجویان خط امام، سفیر کانادا در ایران بود. کن تیلور در آن اوضاع بحرانی با شجاعتی کم نظیر شش تن از آمریکایی ها را که در تهران سرگردان بودند به مدت سه ماه مخفی کرد و پس از همآهنگی با اتاوا و دولت و مجلس کانادا برای آنها امکانات سفر و از جمله پاسپورت های جعلی فراهم کرد و این شش نفر را به عنوان یک گروه که در تهران هستند تا فیلمی بسازند، از ایران فراری داد. …

Read More

دوران هارپر با «پیروزی تاریخی» لیبرال ها به پایان رسید

شهروند- علی شریفیان: استفن هارپر، نخست وزیر دولت محافظه کاران روز چهارم اگوست همانگونه که شایعه شده بود، پس از ملاقات با دیوید جانستون، فرماندار کل کانادا خواستار انحلال مجلس شد و پس از آن آغاز مبارزات انتخاباتی برای انتخاب نمایندگان دوره چهل و دوم مجلس کانادا را اعلام کرد. روز رسمی انتخابات بر اساس قانونی که دولت هارپر تصویب کرده، روز ۱۹ اکتبر بود…

Read More

از بازار ارز چه خبر؟/سعید طاهری

قیمت نفت برای دومین هفته متوالی کاهش یافت. هر بشکه نفت سبک آمریکا روز چهارشنبه ۲۱ اکتبر ۲۰۱۵، ۴۴دلار و ۹۹ سنت و نفت دریای شمال ۴۷ دلار و ۷۵سنت رقم خورد. قیمت طلا در طول هفته گذشته در مجموع حدود ۱۰ دلار کاهش یافت…..

Read More

سه دیدار با هُما روستا/ناصر زراعتی

آن روزها، خاطراتِ هما روستا از زندگی در «اتحادِ جماهیرِ شورویِ سوسیالیستی» و دیگر کشورهایِ «شرق»، به‌شکلِ مصاحبه‌ای، پاورقی‌وار، در هفته‌نامۀ «زنِ روز» (از نشریاتِ روزنامۀ «کیهان») منتشر می‌شود. مشخص است آن خاطرات، نه خودخواسته، که به‌اجبارِ «ساواک» نوشته و چاپ می‌شود. من که هنوز نتوانسته‌ام «واقعیّت» را کامل، همه‌جانبه و بدونِ «تعصب» بپذیرم، به‌شدّت و با لحنی نه‌چندان دلنشین و حتا کمی غیرِمؤدبانه، به هما روستا اعتراض می‌کنم که: «یعنی در شوروی و آن کشورهایِ سوسیالیستی که …

Read More

سخنرانی دکتر پرسیس کریم در کانون کتاب تورنتو

من در آمریکا بزرگ شدم از پدری ایرانی که در سال ۱۹۴۶ به آمریکا مهاجرت کرده بود و مادری فرانسوی که در سال ۱۹۴۷ به آمریکا آمده بود. ارتباط من با فرهنگ و ادبیات ایران بعد از ۱۹۷۹ شکل گرفت؛ زمانی که فهمیدم چقدر درباره ی ایران نمی دانم و چقدر مایلم که بدانم.

پس شروع کردم به مطالعه درباره ی ایران. در کلاس های فارسی درس خواندم و فوق لیسانس و دکترایم را از دانشگاه تگزاس در رشته ی ادبیات تطبیقی گرفتم. من فارسی روان صحبت نمی کنم، و با اینکه هیچگاه ایران نبودم…

Read More

من سردم است/فرشید خیرآبادی

خود را هنوز و همیشه می بینم که هشت سال دارم و در کلاس دوم درس می خوانم که درس نمی خوانم؛ قرار بر زندگی دانستن است نه چیزی خواندن وُ نفهمیدن. بله! خردسالی شاد وُ آرام که نمی داند چگونه درسش خوب باشد… . شاگرد اول کلاس نامش «ژاگان» است و او چون نامش ژاگان نیست، درسش خیلی خوب نیست، بد هم نیست. اما متوسط، خوب نیست. طبقه ی متوسط خوب نیست. همه ی بدبختی ها برای متوسط هاست که می خواهند خوب باشند و هیچ معلمی نمی گذارد متوسطی خوب شود….

Read More

ساشار ظریف و پروژه ی “اویان”/ علی قره جه لو

ساشار ظریف، استاد و محققی خستگی ناپذیر در زمینه های مختلف هنرهای نمایشی است. اجراهای او ریشه در تاریخ و سنت هنرهای نمایشی آئینی از جمله صوفیزم و شامانیسم شرق نزدیک و آسیای میانه دارد. او سبک معاصر را با ترکیبی از شعرکلاسیک، موسیقی و رقص این مناطق درهم آمیخته است، که رقص موقام نامیده می شود. او در بیست سال اخیر، در ۲۹ کشور جهان هنرنمایی کرده و از این طریق دیالوگ فرهنگ ها را ارتقاء داده است. ساشار ظریف چندین سال پیش کلاس های رقص خاورمیانه را در دانشگاه یورک …

Read More

من و هفتاد سالگی/۱/عزت مصلی نژاد

از صمیم قلب آرزو می کنم که تو خواننده ی عزیز من هم در هفتاد سالگی مثل من سالم، پر احساس و به زندگی امیدوار باشی. این نوشته بازتاب فکری و شخصی من است از جنبه های مثبت و منفی زندگی در دوران هفتاد سالگی. دلم می خواست خیلی دیرتر – در سنین ۸۰ یا ۹۰ سالگی ـ با شما در رابطه با مزایا و معایب پیری سخن می گفتم. لیکن بین خودمان باشد ترسیدم نمانم و تراوشات فکری خودم را به گور ببرم. البته شما چیزی را از دست نمی دادید ولی من در قبر جابجا می شدم که چرا …

Read More

روزنگاری های دیاسپورا/ ۲۸۴/عزت گوشه گیر

وقتی که پریشب با هیولای یأس روبرو شده بودم، باز هم کابوس دیگری به سراغم آمد. خواب دیدم که در شرایط کنونی به سر می برم، اما زمان حدود ۲۸ تا ۳۰ سال پیش است! حس ۵-۴ سالگی ام را داشتم. زمانی که در تهران آنزمان در خیابان سرابی قلهک زندگی می کردیم. و سرمای استخوان سوز آن سالها که گویی هنوز در عمق استخوان های من ته نشین مانده بوده است. یک زمستان سرد که هوا ابری و مه آلود بود و من که ۳-۲ سالم بیشتر نبود …

Read More

پاسخ رسمی هیات مدیره کنگره ایرانیان کانادا به بیانیه آقایان ارشاک شجاعی و شهرام نامور آزاد

در تاریخ ۲۸ سپتامبر بیانیه ای از طرف دو عضو هیات مدیره کنگره ایرانیان کانادا (ارشاک شجاعی و شهرام نامور آزاد) صادر شد که در دو نشریه شهر یعنی‌ شهروند و ایران استار منتشر گردید. این بیانیه در مورد برنامه مناظره انتخاباتی روز ۴ اکتبر بین کاندیداهای فدرال از سه حزب اصلی‌ کانادا در دو حوزه ویلودیل و ریچموند هیل بود و در آن تهمت های بسیاری به دیگر اعضای هیات مدیره در مورد اجرای این برنامه نسبت داده شده بود. از این جهت …

Read More

آزادی بیان با نام خدا راهی گورستان است/ عباس شکری

این نوع باورها حتا در درون یک دین هم موجب ستیزه و درگیری می‌شود؛ خدای اسلام با خدای مسیحیت آیا یکی هستند؟ آیین دوزخ و بهشت درون گرایش‌های مختلف دین مسیح آیا یکسان است؟ اسلام داعش، سلفی، شیعه و سنی، آیا مانند هم هستند؟ بنابراین نمی‌توان همه را با یک چوب راند. کشیش‌هایی هستند که زندگی مشترک دو هم‌جنس را پذیرفته‌اند. یک ماه پیش هم در سوئد یکی از مفتی‌های مسلمان خطبه‌ی عقد دو هم‌جنس‌گرا را خواند. اما با این وجود هنوز هم کسانی به جرم کفر و زندقه تکفیر می‌شوند و با نام خدا تکه‌تکه…

Read More

رفع برتری عقیدتی/اقتباس از نویسندگان بهایی

اندیشمندان در جستجوی طریقه‌ای هستند که از اختلاف و سوءتفاهمات و برخوردها جلوگیری کرده و اجتماعاتی بر پایه‌ی تفاهم نظر، همگامی و دوستی ایجاد نمایند. در این راستا آنان نظر داده‌اند که اکنون هنگام آن رسیده است که اداره کنندگان ادیان از عقاید پیشین خویش که بر پایه‌ی برتری عقیدتی و فکری است صرف‌نظر کرده و به تساوی اساس ادیان روی بیاورند و تجدید نظر کلی در عقاید خود کنند تا موجب جلوگیری از اختلاف و دوگانگی‌ها شده و بین ادیان صلح و یگانگی ایجاد گردد. راه حصول به یگانگی ادیان را …

Read More

چرا بعضی کتاب ها پرفروش است؟/حسن گل محمدی

امعه فرهنگی و اجتماعی ما در ایران در حال حاضر سخت منفعل است. درگیر مسائل مختلف است. کمبودها، نواقص و گرفتاری های گوناگونی فکر و ذهن افراد را به خود مشغول کرده است. این انسان منفعل همواره برای نجات خود از هجوم افکار آزاردهنده دنبال راه چاره است. در این گیر و دار و ستیز و گریز، گاهی اوقات کتاب هایی با عناوین خاص، دانسته یا ندانسته به بازار عرضه می شوند که حتی اگر محتوای درخوری هم نداشته باشند، مخاطب با برخورد اولیه …

Read More

تحمل بی عدالتی از مرگ هم دشوارتر است! / یادداشت های ریحانه جباری

سربندی با وجود سالیانی که از عمرش گذشته بود، این درس را از زندگی نگرفته بود. وگرنه می دانست که اعمال زور در تحمیل خواسته اش به من، حق او نیست. وگرنه می دانست که حق ندارد فریبم دهد یا به زور خود را به من تحمیل کند. شبها و روزهای بسیاری را در این فکر گذراندم که چرا چنین اتفاقی افتاد؟….

Read More

تلنگر مردمی!/شهباز نخعی

بیش از ۳ ماه پس از تصویب “برنامه جامع اقدام مشترک” (برجام) توسط مذاکره کنندگان حکومت آخوندی و کشورهای موسوم به ۱+۵ و درپی روندی غریب و مضحک که در آن هرکس مسئولیت این شکست خفت بار را به گردن دیگری می انداخت و خود شانه از زیربار مسئولیت خالی می کرد، هفته گذشته مجلس دست نشانده و فرمایشی- که راه یافتگان به آن از صافی تأیید صلاحیت شورای نگهبان منصوب ولی مطلقه فقیه گذشته و آزمون التزام عملی به او را گذرانده اند -در حرکتی مفتضحانه، که بررسی جزییات …

Read More

برای نخستین بار نخست وزیر کانادا با دو کانادایی ایرانی تبار به مجلس می رود!/حسن زرهی

از جمله ی این کوشش ها بخصوص در این یکی دو سال اخیر حضور زنان و مردان جوان برای کسب کاندیداتوری در حزب های مورد علاقه شان بوده است که در نهایت چهار جوان ایرانی از هر سه حزب مطرح کانادا توانستند دیگر رقبایشان را کنار بزنند و به عنوان نامزد رسمی حزب متبوعشان وارد کارزار انتخاباتی شوند. علی احساسی نماینده حوزه ویلودیل از حزب لیبرال، مجید جوهری نماینده ریچموندهیل از حزب لیبرال، مایکل پارسا نماینده حوزه ریچموندهیل از حزب کانسرواتیو و پویان طبسی نژاد از …

Read More

شلوار جین تنگ/محمد رحیمیان

این تحقیق درخصوص یک خانم ۳۵ ساله که با درد شدید قوزک پا، به بیمارستان مراجعه کرد، است. او به یکی از خویشاوندان برای جابه جایی کمک کرده بود و تعداد ساعات زیادی که مشغول خالی کردن کابینت ها بود را با فشار زیاد گذرانده بود. او گفت که شلوار جین تنگی پوشیده بود که با گذشت زمان ناراحت تر شده بود.
بعد از ظهر او در پاها بی حسی احساس کرد و به سختی قادر به راه رفتن بود. پایش پیچ خورد و به زمین افتاد و چند ساعت پیش از اینکه او را بیابند روی زمین افتاده بود…

Read More

یادمان بیست و هفتمین سال کشتار تابستان ۱۳۶۷ /فرح طاهری

حسن پویا در آغاز گفت، چون محتوای کتاب من درباره ی جانباختگان دهه شصت و تابستان ۶۷ است تصمیم گرفتیم روگشایی کتاب با یادمان جانباختگان باهم برگزار شود. او سپس از هنرمندان و دوستانی که از راه دور و نزدیک، ونکوور، مونترال و اتاوا به مراسم آمده بودند، سپاسگزاری کرد. او همچنین از ویراستار و صفحه آرای کتاب، ناهید، که مجری برنامه هم بود، سپاسگزاری کرد که با پشتکار و دلسوزی کتاب را برای چاپ آماده کرد. همچنین از آذرخش…

Read More

عزاداری تفریحی!/میرزا تقی خان

این عزاداری مدرن که همراه با بالا و پائین پریدن انجام می شود از یک طرف ورزش به حساب می آید و انرژی اضافی بدن تخلیه می شود، از طرفی تفریح حساب می شود چون جوان تحصیلکرده امروزی در حالی که به تقلید از نوحه خوان تکرار می کند که من روانی ام و نوار مغزم خط خطی شده خنده اش می گیرد و موقتاً هم که شده غم بیکاری و بی پولی را فراموش می کند و از طرفی دلش هم خوش است که ثواب هم برده چون یکی دو جا اسم امام حسین را برده و مثلا عزاداری کرده…

Read More

طنز /عُبید ایرانی

از میان رود کارون آب را دزدیده اند

سنگ را انداختند قلاب را دزدیده اند

هر کی هر کی بوده کشور چند نفر در این میان

یک تریلی هم طلای ناب را دزدیده اند

Read More

معرفی مختصر کتاب “آلزایمر: کسوفی قبل از غروب”/دکتر عطا انصاری

اخیراً کتاب تازه ای از سوی دکتر عبدالمیثاق قدیریان درباره یکی از شایع ترین بیماری های عصبی در میان سالخوردگان به زبان فارسی ترجمه و انتشار یافته است. بر اساس برآوردهای سازمان بهداشت جهانی نسبت جمعیت ۶۰ سال به بالا در بین سالهای ۲۰۰۰ و ۲۰۵۰ از حدود ۶۵۰ میلیون نفر به دو میلیارد نفر می رسد و این امر با افزایش قابل توجهی در تعداد بیماران مبتلا به آلزایمر نیز همراه خواهد بود. خطر ابتلا به این بیماری به خصوص از ۶۵ سالگی به بعد با بالا رفتن سن،…

Read More

طاسی یا ریزش موها/دکتر عطا انصاری

طاسی بر اثر اشکالات هورمونی: تقریباً یک سوم مردان قفقازی (مثل ما ایرانیان) در حدود سی سالگی به آن دچار می شوند و ۵۰ درصد در حدود ۵۰ سالگی و ۸۰ درصد در سن ۷۰ سالگی. در نزد آقایان طاسی از ریزش مو و عقب رفتن آن در ناحیه بالای پیشانی شروع می شود ولی گاهی هم از بالای جمجمه شروع می شود. طاسی می تواند از پایان نوجوانی شروع بشود. تعداد بسیار کمی از زنان از طاسی رنج می برند….

Read More

درخواست برای ادامه حمایت احزاب کانادا از حقوق بشر در ایران

در آستانه انتخابات فدرال ، ۲۰۱۵ تعدادی از شهروندان ایرانی-کانادایی و ایرانیان ساکن کانادا در نامه‌ای به رهبران سه حزب بزرگ این کشور از آن‌ها خواستند تا در صورت به دست آمدن هر نتیجه‌ای در انتخابات پیش روی مجلس فدرال این کشور، کانادا به حمایت از حقوق بشر در ایران ادامه دهد.

لازم به یادآوری ست که این انتخابات روز دوشنبه ۱۹ اکتبر برگزار شد و حزب لیبرال به رهبری آقای جاستین ترودو با اکثریت آرا پیروز این انتخابات شد. متن نامه در زیر آمده است…

Read More

خِشتِ کَج/کاسپین ماکان

نتیجتاً اگر در انتخابات پیش رو با توجه به پروپاگاندا و جهت‌دهی مسموم به افکار عمومی توسط دیگر احزاب، حزب حاکم نتیجه ی انتخابات را به رقیبش واگذار کند، با توجه به رئوس سیاستهای اعلام شده لیبرال ها و شخص «جاستین ترودو» به عنوان رهبر این حزب، اولین برآیند سکان‌داری‌شان، تزلزل امنیت داخلی در کانادا به واسطه‌ی فعالیت مجدد عناصر حکومت اسلامی به بهانه ی حضور دیپلماتیک در خاک کانادا و بازگشایی سفارت ایران در خاک کانادا به صورت مستقیمی باعث ایجاد فضای بالقوه برای گسترش…

Read More

تاریخچه‌ی برابری حقوق زنان/اقتباس از نویسندگان بهایی

یکی دیگر از محورهای اعتقادی آئین بهایی برابری حقوق زن و مرد است. شاید این اصل مهم برای برخی از افراد امری بدیهی و روشن به نظر آید و ممکن است برخی از خوانندگان عزیز این سؤال را از خود بپرسند که مگر می‌شود حقوق زنان را فقط به دلیل جنسیت آنها نابرابر دانست؟ یک زن همانند یک مرد حق دارد تحصیل کند، کار کند، مالکیت دسترنج خویش را داشته باشد، همانند مردان در انتخاب مسیر زندگی خود مختار باشد، چه در ازدواج و چه در طلاق و همچنین در فعالیت‌های اجتماعی مشارکت نماید…

Read More

نمایشگاه ابریشم نگاره های ایرن مونیک صالحی/ فرح طاهری

از هفتم تا نوزدهم اکتبر ۲۰۱۵ نقاشی های ایرن مونیک صالحی بر سینه ی دیوارهای آرت اسکوئر، بازدیدکنندگان را به میهمانی رنگ ها دعوت می کند. ایرن مونیک صالحی، متولد بهمن ۱۳۳۳ پاریس، دوران کودکی را در پاریس و تهران گذراند. از همان کودکی در بازی با عروسک ها به نقش پارچه ی لباس های آنها دقت می کرد و از روی طرح های روی پارچه به خیاطی علاقمند شد و بعدها به نقاشی علاقه پیدا کرد…

Read More

دایره، “اسرار من” را منتشر می کند

این آلبوم که ترکیبی از موسیقی جاز، بلوز و کلاسیک است، در نوامبر طی برنامه ای به علاقمندان این گروه عرضه می شود. عوامل دست اندرکار این آلبوم که یک پروژه سه ساله بوده است، شهاب برادران (نویسنده آهنگ، خواننده، گیتار)، سامان شاهی (پیانو، کیبورد)، رضا مقدس (باس)، پیتر لوتک (ساکسیفون، ساکس سوپرانو، کلارینت ترکی)، استیو فاروجیا (درامز)، سارا نژاد (آواز)، مریم نصرتی (آواز) هستند…

Read More

کار از محکم کاری عیب نمی کند!/میرزا تقی خان

لذت بخش است زندگی در کشوری که ادب در آن موج می زند و برادری درآن قل قل می کند. در مجلس قانونگذاری شورای اسلامی، محمدجواد ظریف، وزیر امورخارجه کشورمان، و علی اکبر صالحی، رئیس سازمان انرژی اتمی ایران را به شکل بسیار دوستانه ای تهدید به مرگ کردند! تهدیدکننده با وجود آنکه نماینده مجلس است، مصونیت پارلمانی دارد و می داند که هرکاری دلش بخواهد می تواند بکند، حتی یک فحش ناموسی نداد و یک حرف زشت از دهانش درنیامد، فقط گفت شما را می کشیم، در راکتور اتمی اراک دفن می کنیم و رویتان سیمان می ریزیم، همین!…..

Read More

در آنکارا باران می بارد/نجمه موسوی – پیمبری

حسین دولت آبادی در سراسر این رمان که شرحی است از آن چه بر نسل ما رفت با قدرت و مهارت توانسته است خود را از خاطره نویسی دور نگهدارد و تا انتها رمان نویس بماند. منظورم را بیشتر توضیح می دهم. خاطره نویسی در دورانی که در بیش از سه دهه فجایعی مافوق باور در بعد از انقلاب و در سیاهچال های رژیم ایران صورت گرفته یکی از مهم ترین گونه های ثبت وقایع برای مستند کردن در تاریخ است. دوستان بسیاری بر این مهم همت کرده اند و با بردن قلم خود در اشک و خون این وقایع را ثبت کرده اند….

Read More

کاش کسی هم مرا نجات می داد/ فرامرز پورنوروز

جاده خلوت بود. پس از رد کردن یکی دو خیابان، پیچیدم به بزرگراه و نوار تک نوازی نی را گذاشتم روی دستگاه پخش و گاز دادم. یک لحظه از ذهنم گذشت که اگر در همچون جاده ی خلوتی ماشین قراضه ام به پت پت بیافتد و راه نرود، از چه کسی می توانم کمک بگیرم. بعد بی خیال شدم. هر چه باداباد! غصه دار بودم و از صدای نی تنها، که فضای ماشین را پر کرده بود، لذت می بردم. انگار که صدای نی با من همدردی می کرد. نور چراغ های ماشینم ضعیف بود و مشکل می توانستم مسیرم را ببینم. ….

Read More

دو شعر از شمس آقاجانی

از نزدیک ببینی همه معمولی‌اند

به آن خدای طوفان‌ساز گفته بودند مراقب باش!

همه نابود نشوند

می‌شد گرگی فرستاد تا مردم را بکاهد

Read More

نگاهی به کتاب “در ستایش بطالت” از برتراند راسل/حسن گل محمدی

تفکرات و اندیشه های برتراند راسل درباره “کار” که در رساله “در ستایش بطالت” آمده قابل نقد و بررسی گسترده است. این رساله در سال ۱۹۳۵ میلادی به همراه چند مطلب دیگر برای اولین بار به چاپ رسید و آن گاه در سال ۲۰۰۴ در مجموعه آثار “کلاسیک های راتلج” همراه با دیباچه ای از آنتونی گوتلیب و پیش گفتاری از هاوارد وودهاوس بار دیگر به بازار عرضه شد. این مجموعه را سال ها قبل ابراهیم یونسی با عنوان “در ستایش فراغت و چند مقاله دیگر” ترجمه و نشر داد. مترجم جدید کتاب…

Read More

بیانیه ی کانون نویسندگان ایران در تبعید در باره ی محکومیت سه هنرمند جوان

این رژیم از یک سو ناشران و نویسندگان ایران را از شرکت در یکی از بزرگترین نمایشگاه های کتاب جهان (فرانکفورت) به بهانه ی حضور نویسنده ای دیگر، یعنی سلمان رشدی (که با فتوای آیت الله خمینی بنیانگذار نظام جمهوری اسلامی برای کشتن او جایزه ای کلان هم تعیین کرده) محروم می کند و از سوی دیگر در بیدادگاه هایش نویسندگان، شاعران و فیلمبرداران جوان را به ٢۶ سال زندان و ۴٢١ ضربه شلاق محکوم می سازد. رقمی که با افزودن ۶ سال زندان کیوان کریمی فیلمساز و ٢٣٣ ضربه محکومیت به شلاق او، با اعداد بالا به دست می آید…

Read More

خبرهای انتخابات کانادا ۲۰۱۵/علی شریفیان

در آستانه آخرین هفته مبارزات انتخاباتی برخلاف پیش بینی ها و انتظاری که گروه زیادی داشتند، بر اساس نتایج نظرسنجی که بنگاه سنجش افکار عمومی «نانوس» انجام داده حزب لیبرال برای چندمین روز متوالی با حدود شش درصد از حزب محافظه کار جلوتر است و ان دی پی با ۲۵ درصد آرای طرفدارانش بعد از این دو حزب، در رده سوم قرار دارد. این نظرسنجی را نانوس به صورت هر روزه برای روزنامه گلوب اند میل و شبکه سی تی وی انجام و در همین رسانه ها منتشر می شود. ان دی پی که برای چند هفته از…

Read More

از بازار ارز چه خبر؟/سعید طاهری

قیمت نفت هفته گذشته پس از صعود به مرز ۵۳ دلار، در طول هفته جاری با حدود ۴ دلار کاهش بار دیگر به زیر ۵۰ دلار تنزل کرد. هر بشکه نفت سبک آمریکا روز چهارشنبه ۱۴ اکتبر ۲۰۱۵، ۴۶دلار و ۱۱ سنت و نفت دریای شمال ۴۸ دلار و ۹۱سنت رقم خورد….

Read More

جنجال نقاب در انتخابات فدرال

شهروند- علی شریفیان: این دوره از مبارزات انتخاباتی، بجز اینکه به لحاظ مدت زمان ۱۱ هفته ای آن در تاریخ انتخابات کانادا بی سابقه بوده است، مسائل عجیب دیگری هم در آن مطرح شده است. از جمله برای چندی مسئله مخالفت دولت با پوشیدن حجاب در جریان مراسم شهروندی و شکایت زونرا اسحاق زنی که موضوع این مخالفت شده بود، به دادگاه بود…

Read More

مدیران شرکت کبکی به صدور غیرقانونی تجهیزات راه آهن به ایران متهم شدند

شهروند- علی شریفیان: روز سه شنبه پلیس آر سی ام پی در مونترال اعلام کرد مایکل آلن ۶۷ ساله و هوگو درکمان ۷۵ ساله به اتهام صدور غیرقانونی لوکوموتیو راه آهن و قطعات آن به ایران، چهارشنبه ۱۴ اکتبر در دادگاه حاضر می شوند تا رسیدگی به پرونده آنها شروع شود….

Read More

۳۰۳۳ پناهجوی ایرانی طی ۹ سال به کانادا آمده اند

شهروند- علی شریفیان: چندی پیش دانیل شوارتز، گزارشگر سی بی سی با مطرح شدن موضوع پناهندگان و پناهجویی و نقشی که کانادا داشته، با استفاده از آمار و ارقامی که از وزارت شهروندی و پناهندگی به دست آورده، گزارشی در این زمینه تهیه کرد که از سی بی سی منتشر شد….

Read More

محمد فهمی در تورنتو: « هارپر کار موثری برای من نکرد.»

شهروند- علی شریفیان: بالاخره به گزارش رسانه ها و از جمله آسوشیتدپرس، محمد فهمی روزنامه نگار کانادایی مصری تبار پس از پشت سر گذاردن دردسرهای بسیار بعد از دستگیری در سال ۲۰۱۳ در قاهره، آزاد شد و روز شکرگزاری به کانادا رسید. او در بدو ورود خانواده اش را ملاقات کرد. سپس با جاستین ترودو، رهبر حزب لیبرال و تام مولکر، رهبر ان دی پی ملاقات کرد و گفت وگوهایی عمدتا درباره چگونگی آزاد کردن…

Read More

انتقاد ترودو از دخالت دفتر نخست وزیری در انتخاب پناهجویان سوری

شهروند- علی شریفیان: گزارش رسانه ها حاکی از این است که استفن هارپر شماری از کارمندان ویژه خود را مامور کرده تا از میان پناهجویان سوری که پرونده هایشان در دست بررسی است، پس از طی روندی ویژه و غیر معمول، دست به انتخاب بزنند و به عنوان پناهنده در کانادا اسکان دهند. ظاهرا این خبر به وسیله یکی از کارکنان دفتر نخست وزیری به بیرون درز کرده و در رسانه ها منتشر شده است…

Read More

افزایش ۱۶ درصدی تعداد رای دهندگان پیش از موعد

شهروند- علی شریفیان: پس از آنکه آمار تعداد آرای به صندوق ریخته در مناطق مختلف کانادا مشخص شد، سازمان انتخابات کانادا با اینکه هنوز یک روز، روز دوشنبه باقی مانده بود، اعلام کرد شمار رای دهندگان پیش از موعد انتخابات امسال شگفت انگیز بوده است…

Read More

راه « ساسکس درایو» از انتاریو می گذرد

شهروند- علی شریفیان: روزهای اول، آخرین هفته مبارزات انتخاباتی رهبران سه حزب اصلی که در انتخابات بی سابقه ای که «آرا» به آسانی به دست نمی آید و تک تک آرا تاثیر مهم خود را دارند، هرکدام بارها به شهرها و مناطق مختلف «رای خیز» انتاریو سفر کردند تا برای چندمین بار پیام خود را به رای دهندگان برسانند. مناطقی مانند جنوب انتاریو، اشاوا، برمپتون و جنوب شرقی انتاریو، از نظر جمعیت متراکم ترین منطقه کانادا هستند…

Read More

فیبرومیالژی/ دکتر عطا انصاری

آنتی دپرسور: به مقدار کم باعث ازدیاد مقدار سروتونین در مغز می شود.کمبود سروتونین نه تنها باعث افسردگی می شود بلکه تولید میگرن، درد در سیستم گوارش، و نگرانی می کند که از علائم بیماری فیبرومیالژی هستند و بعضی از آنتی دپرسورها دارای آثار ضد درد هستند و معمولاً از آنها استفاده می شود بدون این که دپرسیون وجود داشته باشد، به عنوان مثال از ادویل برای رفع درد و همچنین خواب عمیق استفاده می شود. به نظر می رسد که آنتی دپرسورها به مدت طولانی بهترین…

Read More

زدوبند روسیه با غرب!/ شهباز نخعی

شگفت انگیز است که رییس جمهوری بزرگ ترین ابرقدرت دنیا، که در وقوع این “جنایت علیه بشریت” مسئولیت مستقیم دارد، به جای نشان دادن اراده برای کنار زدن حکومت جنایتکاری که به گفته خودش “به مویی بند است”، ـ یا دست کم گرفتن ژست آن ـ در نقش یک تحلیلگر و منتقد ظاهر می شود و به ارزیابی قدرت یا ضعف حریف ـ که دست کم می داند که چه می خواهد و چرا می خواهد ـ می پردازد…

Read More

پاسخ اداره مهاجرت کانادا در مورد وضعیت پناهندگان در انتظار کشور ثالث در ترکیه/مینو همیلی

کشور کانادا اذعان می‌دارد با پناه دادن به این تعدادِ گسترده از پناهندگان سبب وارد آمدن فشار زیادی به منابع داخلی این کشور خواهد شد و از این رو تمام کشورهای پناهنده‌پذیر را ستایش می‌کنیم. کشور کانادا همچنین برای یافتن چاره و تأمین کمک‌های بشردوستانه برای آن‌هایی که به دلیل جنگ و کشمکش از وطن‌شان گریخته‌اند با اعضای جوامع بین المللی در حال همکاری است. کانادا تاکنون مبلغ ۶۸۰ میلیون دلار برای کمک به بحران سوریه پرداخته است. در سرتاسر جهان کشورهای پناهنده‌پذیر تقریباً هر ساله تعداد ۱۰۰۰۰۰ پناهنده را اسکان می‌دهند. …

Read More

انتخابات سراسری کانادا/دکتر سیاوش اسدپور

شایستگی معمولا به مجموعه ای از رفتارها، گفتارها و ادبیات مخصوص آنها و فعالیت های مرتبط، انواع دانش، مهارت و انگیزه ها گفته می شود که یک نماینده باید دارا باشد تا باعث موفقیت در اجرای وظایفش بشود. اگر شایستگی ها را به سه بخش مختلف پایه، متمایزکننده و محوری تقسیم کنیم در این میان اگر شایستگی های محوری را درنظر بگیریم شامل قابلیت ها و توانمندی ها هم در سطح فردی و هم در سطح سازمانی می باشد که به تدریج و طی سال های متمادی به دست آمده است و به سادگی قابل تقلید نیست…

Read More

سهم بیمه منازل مسکونی از کل حق بیمه جهان/فرهاد فرسادی

در سال ۲۰۱۴ کل حق بیمه ایجاد شده در صنعت بیمه جهان در بخش بیمه اموال، اشیاء و مسئولیت معادل ۳۶۰.۵ میلیارد دلار بوده است که از این میان بیمه منازل مسکونی حدود ۵۴ درصد آن را تشکیل می داده است. این رشد بی سابقه از ۱۰ سال پیش به این طرف شروع شده و صاحبان خانه به فکر بیمه کردن منازل خود افتادند. از عوامل دیگر رشد وام دهندگان بودند که طبیعتا بانکها و دیگر مراکز مالی…

Read More

نگهداری از دندان های سالم/محمد رحیمیان

بیمه های تکمیلی، ابتدایی ترین پوشش های مورد نیاز در خصوص دارو ، درمان، دندان، چشم و آنچه بیمه بهداشت استانی پوشش نمی دهد نظیر آمبولانس، ماساژتراپی، کایروپراکتور، فیزیوتراپی، وسایل پزشکی و بیمارستانی، مشاور روانشناس را در اختیار بیمه شده قرار می دهد. این بیمه به شکل های مختلف فردی و گروهی با تنوع پوشش، درصد مشارکت جهت فرد بیمه شده قابل اختیار است

Read More

سنگینی میراث پناهندگی؛ بار هماره بر دوش/عباس شکری

نوه‌ام که هشت سال دارد، مشغول بازی کامپیوتری است و تلویزیون اخبار ورود پناهجویان فراری از سوریه، افغانستان، عراق و آفریقا که توانسته‌اند از دامگه مرگ در ترکیه، مدیترانه و صحرای آفریقا جان سالم به در ببرند و پشت درهای اروپا هم پس از تحقیرهای فراوان، سرانجام وارد کشورهای موسوم به متمدن، شوند را پخش می‌کند. روزنامه هم با عکس بزرگی در صفحه‌ی اول، از پناهجویانی که شب را بر آسفالت سرد شهر اسلو پشت ساختمان محل ثبت نام از پناهجویان گذرانده اند، روی میز است. صدایی سکوت پرهیاهوی …

Read More
  • 1
  • 2